fbpx
naam van dat Thaise gerechtEten en drinken Ontdek Thailand 

Wat is de naam van dat Thaise gerecht?

Reizen naar Thailand betekent ook het ontdekken van de Thaise cultuur. En niet te vergeten… de Thaise keuken. Lastig is, als je een favoriete maaltijd hebt gevonden, om de naam van dat Thaise gerecht te onthouden. We helpen je een beetje op weg. 

Natuurlijk kun je ervoor kiezen, als je eenmaal in Bangkok bent, of elke andere stad, om dan elke avond naar een fastfoodrestaurant te gaan. Of naar een westers restaurant.

Zelfs een sushibar behoort tot de mogelijkheden. Maar dat zou jammer zijn, toch. Thailand ontdekken is ook Thais eten.

En wees gerust. Zo snel als een ober ziet dat je westers bent, krijgt de kok de opdracht ‘mild’ te koken. Mocht je van pittig houden, dan zal het best nog een kunst zijn omdat ook te krijgen. Thai hebben namelijk de overtuiging dat wij helemaal niet pittig kunnen eten.

Video met 30 gerechten

Uiteraard wil je als je in Thailand bent die ene maaltijd bestellen die je altijd ook bij het Thaise restaurant in Nederland bestelt. Smaakt het hier precies hetzelfde? Of beter?

Hetzelfde geldt als je weer terug in Nederland bent. Je bent helemaal verslingerd geraakt aan bijvoorbeeld Pad Thai, Phak Phad Krapao of Yam Woensen Khung. Ja, die namen zijn lastig te onthouden, dus sta je jezelf al snel af te vragen ‘Wat was de naam van dat Thaise gerecht ook al weer…?’

Het onderstaande videootje biedt je hulp. In nauwelijks 2 minuten komen 40 gerechten voorbij. Vaak met naam! Je kunt het dus ook gebruiken als gids. Van te voren uitzoeken wat je wilt eten en dan vervolgens gaan zoeken welk restaurant het aanbiedt. Bij voorkeur op straat!

Veel eetplezier!

Lees ook