fbpx
De Drie OlifantenHotel reviews Ontdek Thailand 

Heerlijk relaxen in De Drie Olifanten Jomtien (360 fotografie)

De Drie OlifantenAan het eind van een lange drukke werkvakantie strijk ik neer in Jomtien. Om een paar mensen te ontmoeten, maar vooral om een beetje tot rust te komen. Met een verblijf in De Drie Olifanten heb ik een goede keus gemaakt. Binnen de muren van dit resort waan je jezelf in totaal een andere wereld.

Zo snel als je de deur van de tropische tuin van De Drie Olifanten dichtslaat daalt er een enorme rust neer. Geen geluiden van verkeer of schreeuwende mensen meer, maar alleen het fluiten van vogels. Even verderop zitten wat Nederlanders bij het zwembad. Maar zelfs deze harde taal kan de rust niet verstoren. Alsof de boombladeren het geluid absorberen.

Oase buiten

Tussen de exotische bomen en varens staan de bungalows. Ik had al aardig wat ontberingen doorstaan de afgelopen weken, en was klaar voor een beetje luxe. Maar zoveel luxe als ik hier in De Drie Olifanten aantrof snoerde me de mond.

Via een smal betegeld paadje kom je bij je bungalow. Een klein trapje brengt je op een plateau waar de eerste verrassing wacht. Een jacuzzi. Weliswaar niet verwarmd, maar dat wil je ook helemaal niet met de Thaise temperaturen. Ik neem me voor om morgenvroeg in de jacuzzi wakker te worden.

Aan de linkerkant van de jacuzzi is een buiten-wc, handig als je met meer mensen in zo’n bungalow verblijft. Ze zijn bedoeld voor twee personen, maar wij zijn met zijn drieën. Geen enkel probleem voor de Nederlandse eigenaar Ruud de Vos. Sterker nog, hij wenst niet dat mijn nichtje op de grond slaapt (zoals ze thuis wel doet) en laat een extra matras brengen.

Ruime veranda

Voor het huis is ruime veranda waar een behalve een tafel met vier stoelen ook twee luie ligstoelen staan. Later merk ik dat het nog een hele toer is om, als je er eenmaal in zit, om er dan weer uit te komen. Op de tafel staat een mand met vers fruit en elke dag wordt een nieuwe editie van de Bangkok Post klaargelegd

JS-Thailand-Jomtien-Drie-Olifanten-7666-300x200De keuken is ook op de veranda. Koffie, thee, waterkoker, borden, bestek, bekers, glazen. Alles wat je nodig hebt is er.  Ook een ruime koelkast en boven in het dak is een elektrische waaier aangebracht, voor de broeierige middaguurtjes.

De bungalow

Binnen neemt de luxe alleen maar toe. Onder een puntdak staat een secretariaat met alles erop en eraan. Prachtige beelden en een zithoekje waar je helemaal kan wegkruipen en tv kan kijken. En natuurlijk airconditioning. Een wenteltrap brengt je naar beneden, naar de slaap en de badkamer.

Ook daar weer een tv en een bureau. Het bed is heerlijk zacht, iets wat ik al weken niet meer had gehad. Ik heb de nachten in De Drie Olifanten dan ook hemels geslapen. Diverse lampen en schermer lampen kun je naar hartenlust gebruiken naar gelang je gemoed is. Van fel verlicht tot romantisch gedimd.

De badkamer is ruim. Twee wastafels, zodat jij en je vrouw tegelijkertijd tanden kunnen poetsen, zonder dat er tandpasta op de grond lekt. Een heerlijke grote doucheruimte. De douchekop is zo fijn, dat ik me moest dwingen om de douche uit te zetten en me te gaan afdrogen. En ook in de badkamer is weer een wc, zodat je er totaal twee tot je beschikking hebt.

De Drie Olifanten 360 fotografie

Meer 360 fotografie: http://www.mobile-vr.nl/

Slecht aangegeven

Is er dan nergens iets op aan te merken? Jawel, het resort De Drie Olifanten ligt diep in een lange straat met veel zijstraatjes. Omdat de eigenaar geen borden heeft geplaatst om aan te geven waar het resort is, moesten we even zoeken. Daarnaast is het naar schatting een meter of 300 lopen naar de hoofdweg. Je hebt geen keus, want er rijden zelden taxi’s of motortaxi’s. En dat is niet altijd een lolletje met de temperaturen in Thailand.

Maar als je dan die hoofdweg hebt bereikt, dan ligt alles binnen handbereik. Met de bahtbus is het ongeveer tien minuten naar Walking Street in Pattaya. Of drie minuten naar het strand van Jomtien. Lopend doe je er ongeveer tien minuten over.

The Three Elephants Co. Ltd

Ruud de Vos

403/93 Jomtien Palace Moo 12, Pattaya,

20150 Chonburi Thailand

Telefoon: 00 66 (0) 38 303056

Fax: 00 66 (0) 38 251990

E-mail: info@dedrieolifanten.nl

Hier een fotoimpressie van De Drie Olifanten:


Lees ook

%d bloggers liken dit: