fbpx
Ghost Gate in BangkokBangkok Ontdek Thailand Uitgelicht 

Mystiek: Ghost Gate in Bangkok

Op elke straathoek van de Thaise hoofdstad is wel een mysterie te ontdekken. maar nauwelijks zoals Bamrung Muang, oftwel Ghost Gate in Bangkok.

Bamrung Muang is een van de oudste straten van de Thaise hoofdstad, Aangelegd door Koning Rama V (vijf), die zeer westers georiënteerd was. De weg lag in die tijd binnen de paleis muren van de Thaise Koning.

Hoe Ghost Gate in Bangkok aan zijn naam komt? Een cholera-epidemie kosten zo’n 50.000 mensen het leven. Het was een dramatische tijd. Duizenden lieten het leven binnen de muren van het paleis. Via deze poort werden de stoffelijke overschotten naar buiten de paleismuren gebracht.

Spookachtig

De Thai geloven geloven nog steeds dat het op deze spookt. Een prima plek dus om beelden van Boeddha en andere boeddhistische artikelen te maken en te verkopen. Sterken nog. Het is de grootste opslag plaats van boeddhistische artikelen in Thailand.

Heerlijk streetfood

Maar dat niet alleen. Bij Ghost Gate kun je heerlijk eten. Bijvoorbeeld bij Thipsamai en Jay Fai (die laatste heeft een Michelin Ster) en nog veel meer streetfoodverkopers. Die vind je vooral op 313 Mahachai Rd, op zo’n 350 meter van Bamrung Muang.

Kortom, Ghost Gate in Bangkok is zeker een bezoekje waard! Het is ongeveer 15 minuten lopen van Khao San Road.

Lees ook

%d bloggers liken dit: