Museum of Siam, een bijzonder museum

Museum of SiamAls je op vakantie bent, dan is denk je vermoedelijk niet meteen aan het bezoeken van een museum. En toch is het Museum of Siam een bezoekje waard!

In een groot neoklassiek huis is een museum gevestigd met als onderwerp Siam, de oude naam voor Thailand. Nu denke je waarschijnlijk meteen aan oude meubels en meer van dit soort stoffige dingen. Niets is minder waar.

Het museum gaat over Thainess in de breedste zin van het woord. Alles wat met Thailand te maken heeft moderne kunst, Thais ontwerp en Thaise geschiedenis. Veel wordt getoond middels grote schermen die artistieke maar ook provocerende beelden van Thailand tonen.Niet stoffig

Alle ruimtes hebben hun eigen thema van Ayutthaya tot Bangkok Café, van geschiedenis tot het dagelijkse leven met als bizarre afsluiting, op een levensgroMuseum of Siamot scherm een Europees restaurant met kroonluchter en echte serveersters.

Hier is echt niets te eten, gewoon genieten van de was afgietsels van vele Thaise gerechten. Dit wordt dus een flinke honger opwekken om buiten lekker in het echt te gaan eten.

Het Museum van Siam is een verrassende tentoonstelling , en zelfs als musea zijn meestal geen onderdeel van je vakantie, het is een geweldige kennismaking met Thailand ‘s geest en de cultuur zonder ooit saai te worden. Omdat het niet ver van Wat Pho ligt, is het een mooie aanvulling op een dagje in dit deel van Bangkok .

Info Museum of Siam

Openingstijden : 10.00 – 18.00 ( dinsdag tot zondag )

Adres : Phra Nakorn District , Rattanakosin Island , ten zuiden van Wat Pho.
Share This Post

Post Comment