fbpx
Multiple-entry visum voor 6 maandenAchtergrond Praktische informatie Uitgelicht 

Multiple-entry visum voor 6 maanden in de maak

Multiple-entry visum voor 6 maandenDe Thaise regering werkt momenteel aan een multiple-entry visa voor 6 maanden om het aantal toeristen dat naar Thailand komt nog meer te doen laten stijgen.

Hoewel het toerisme volgens eigen zeggen maar blijft stijgen, is deze maatregel volgens minister Kobkarn Wattanavrangkul van Toerisme en Sport nodig om nog meer vakantiegangers naar Thailand te trekken. Volgens haar helpt een multiple-entry visum voor 6 maanden daarbij.Thailand als uitvalsbasis

Dat betekent dat je als toerist gedurende een periode van een half jaar Thailand zo vaak in mag als je maar wilt. Daardoor kun je Thailand als uitvalsbasis gebruiken voor trips naar omringende landen zoals Cambodja, Laos, Myanmar en Maleisië, om daarna weer probleemloos terug te keren.

Het multiple-entry visum voor 6 maanden gaat overigens 5.000 baht kosten. Voor een single-entry visum betaal je 1.000 baht. Deze regeling is pas van kracht 60 dagen nadat het eerst in de Royal Gazette is gepubliceerd.

Wel of niet na 60 dagen het land uit?

Overigens kan ik nergens uit opmaken of je met dit visum ook 6 maanden lang alleen in Thailand mag blijven of dat je – zoals het nu geval is – na 60 dagen het land uit moet voor een zogenaamde visumrun of het kunt verlengen op de immigratie. Dat wordt waarschijnlijk de komende maanden wel duidelijk.

Op dit moment krijg je als Nederlandse of Belgische toerist een zogenaamd visum bij aankomst als je in Thailand aankomt. Deze stempel is geldig voor 30 dagen. Je kunt van tevoren op de ambassade of het consulaat een toeristenvisum voor bijvoorbeeld 3 maanden aanvragen, waarna je na 2 maanden zoals hierboven omgeschreven het land uit moet of naar de immigratie moet om het te verlengen.

Eerder waren er plannen voor een multiple-entry visum voor 12 maanden, maar dat idee lijkt voorlopig weer de ijskast in te gaan. “Wij hopen dat dit visum meer weekendtoeristen naar Thailand trekt en dat ook zakenmensen ons land vaker gaan bezoeken”, aldus Kobkarn.

Volgens haar ministerie steeg het aantal internationale toeristen dat naar Thailand kwam de eerste 7 maanden van dit jaar met meer dan 30 procent. Dat zijn vooral toeristen uit China, Zuid-Korea en het Midden-Oosten. De Russen laten het massaal afweten sinds de Roebel flink in waarde daalde en ook Europeanen kiezen door de crisis steeds vaker voor bestemmingen dichter bij huis.Lees ook

%d bloggers liken dit: