Muay Thai boksen: een ervaring

Muay ThaiFelle neonlichten verbleken de ring, net als de zon verzengend naar beneden op het slagveld schijnt.

Twee mannen staan tegenover elkaar en doen de spirituele ‘Wai Khru’ (een ceremonie om hun gerespecteerde leraren, geesten, boksring en de sport zelf bedanken).

Warriors in de ring

Het schetterende geluid van Thaise klassieke instrumenten en het oorverdovende gejuich van extatische toeschouwers in het stadion lijken de twee ‘warriors’ niet afleiden. Een bokser toont in volle overgave een foto van de Koning.

Zodra alle formaliteiten volbracht zijn, is het tijd voor actie. Dit is geen scene uit een film, maar iets wat je op elke avond van de week kunt mee maken. Dit is de wereld van Thai boksen of wel Muay Thai.Muay ThaiMuay Thai boksen leren

Hoewel Muay Thai een gewelddadige sport lijkt, kan het leren een leuke en waardevolle ervaring zijn. Ongeacht leeftijd en geslacht, wenden ook Europeanen zich tot Thai Muay voor zelfverdediging en sport. Als je van plan bent lessen te volgen waarom dan niet in Thailand, Muay Thai ’s thuisland?

De beste plek is waarschijnlijk het Muay Thai Institute, dat is gevestigd in Rangsit, net ten noorden van de internationale luchthaven van Bangkok.

Het instituut is opgericht voor het behoud en het bevorderen van de kunst van het Muay Thai en het biedt geaccrediteerde opleidingen voor boksers, instructeurs en scheidsrechters. Je zult leren van de beste instructeurs, het zijn voormalige kampioenen die ten minste een bachelor’s degree in de lichamelijke opvoeding hebben en ze spreken goed Engels.

LUKTUPFAH: Muay Thai Boot Camp

Een zeer uniek souvenir om mee naar huis te nemen is het certificaat van het Thaise ministerie van Onderwijs en het World Muay Thai Raad dat je de opleiding met succes hebt gevolgd.

Muay  Thai boksen, is een unieke afdeling binnen World Boxing. Boksers mogen slaan, schoppen, duwen met behulp van hun voeten, benen, vuisten, knieën en ellebogen. Dit mag zowel boven als onder de gordel.

Muay ThaiLuktupfah (spreek uit : look- tap – toe) is een speciaal gebouwd trainingskamp in Bangkok en biedt studenten alle mogelijkheden om te trainen in verschillende vechtstijlen zoals Muay Thai, Muay Chaiya en Krabi Krabong. Het Boot Camp is geopend voor enkele sessies en heeft ook een 13 kamer voor studenten die accommodatie willen.

De trainingsruimte van Luktupfah wordt omringd door velden en ligt toch op slechts 15 minuten van Sukhumvit Road en On Nut BTS Station. Het is deze mix van afzondering en het gemak dat maakt het het perfecte toevluchtsoord voor grotere groepen is, die zich willen concentreren op hun opleiding,

Dagelijks programma

Het dagelijkse programma begint met een ochtend loop om 06:00 uur. Daarna is het ontbijt, waarna een afwisselende fitnesstraining begint.

De hoofdtrainer op de sportschool is Chinawut Sirisompan ( ook bekend als Grand Master Woody ) , een ware pionier in de wereld van Muay Thai – en Thaise martial arts – met een internationale reputatie . In de jaren 1970 was hij een van de eerste professionals die begon met onderwijzen van Muay Thai in Engeland en West Europa.

Muay ThaiVoor aspirant Muay Thai boksers en andere geïnteresseerden Master Woody organiseert elke woensdagavond aan de voorkant van MBK winkelcentrum in het centrum van Bangkok  de MBK Fight Night.

Adres: 5 , On Nut Soi 65 , Yaek 8 , Bangkok ( de kleine weg die leidt naar Luktupfah is onverhard )

Prijsniveau: een dagelijkse sessie 400 baht , twee dagelijkse sessies 600 baht , kortingen beschikbaar voor wekelijks of maandelijks verblijf.3 Comments - Write a Comment

 1. hoi ik ben aan het denken wil een 2 maanden trainen of in thailand of in een shaolin tempel in henan maar ik kan veen prijzen vinden over lessen en verblijf in thailand gr ralph

  Reply
 2. Ik adviseer ook Kaewsamrit fitnessruimte. Het is gelegen in Bangkok ook. Het wordt toegekend door Muay Thai vereniging vorig jaar.

  Reply
 3. Hallo

  ik ben nicoline,volgedt jaar wil ik naar thailand om ervaringen op te doen voor boxen,graag info.

  mvg
  Nicoline Engels

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.