fbpx
Bestemmingen Eilanden 

Mu Ko Ang Thong: backpackerparadijs of natuurpark?

Onbewoonde eilandjes bezoeken in Thailand kan nog steeds. Bijvoorbeeld in Mu Ko Ang Thong. Het gelijknamige nationale park telt maar liefst 42 eilandjes en staat bekend om zijn wetlands.

Voor de kust van Surat Thani ligt de eilandengroep in de Golf van Thailand. Het park is 102 vierkante kilometer groot, terwijl de eilandjes samen een oppervlakte hebben van 18 kilometer.

Snorkelen

Dit betekent veel water en heel veel snorkelmogelijkheden. Het water is vaak troebel door de aanvoer van slip door de rivier de Tapi en redelijk ondiep – maar 10 meter.

De ideale manier van vervoer is begrijpelijkerwijze de boot, die je van eiland naar eiland brengt. Ruige, steile leisteen-eilanden met grotten en sinkholes.

Op één na zijn ze allemaal onbewoond. De eilanden zijn overgroeid met tropisch regenwoud en mangroven, het dierenleven is in diversiteit redelijk beperkt.

Mu Ko Ang Thong

De eilandengroep was de inspiratiebron voor ‘The Beach’ met Leonardo Dicaprio. Hoewel er op de eilanden niet gefilmd werd, trok het toch ineens veel bezoekers – vooral backpackers. De rust is inmiddels redelijk weer gekeerd.

De backpackers hebben plaatsgemaakt voor touroperators, die ook maar beperkt toegang tot de eilanden hebben. November en de eerste drie weken van december zijn de eilanden afgesloten om de natuur de kans te geven te herstellen.

Ko Wua Ta Lap

Dit eiland is het grootste van de 42 en heeft bungalows, kampeerterreinen en twee hagelwitte stranden. De bestaande voorzieningen zijn beperkt en redelijk spartaans, vooral voor kampeerders. Het verblijf kan geen impulsbeslissing zijn, je moet reserveren voor overnachtingen in de bungalows en tenten. Via de website van het departement van Nationale Parken kun je reserveren.

Het mooiste blik over de eilanden krijg wanneer je dapper genoeg bent om te klimmen naar het Wua Ta Lap uitzichtpunt. Een klim van 500 meter, een wandeling van een half uur over een bewegwijzerd pad met ondersteuning van touwen langs de wand brengt je naar de top. Even op adem komen en genieten van het fantastische uitzicht.

Mu Ko Ang Thong ligt 28 kilometer van Koh Samui en 32 van Koh Phangan.

Lees ook

%d bloggers liken dit: