fbpx
MRT Purple LineNieuws Verkeer en vervoer 

MRT Purple Line nog niet open; nu al kritiek

MRT Purple LineDe nieuwe MRT Purple Line in Bangkok is nog niet officieel geopend. Toch is er nu al kritiek, omdat de metrolijn niet aansluit op de huidige blauwe lijn.

Jaren is er gewerkt aan de MRT Purple Line. Het is de nieuwe metrolijn die van Taopoon naar Bang Yai in de provincie Nonthaburi loopt. Een totale afstand van 23 kilometer. In tegenstelling tot de blauwe lijn – die ondergronds is – is de paarse lijn bovengrond aangelegd.

Met de uitbreiding van het openbaar vervoersnetwerk hopen de autoriteiten de verkeersdruk vanuit het noordwesten van de stad te verlichten. Toevallig was ik afgelopen week in Nonthaburi. De MRT Purple Line is klaar en er worden volop testritten uitgevoerd op deze lijn.Een kilometer tussen paarse en blauwe lijn

Bij het beginpunt Bang Yai is een complete P+R ingericht, zodat mensen daar hun auto kunnen parkeren en verder kunnen reizen met de metro. Er wordt volop getest en de eerste foto’s zijn inmiddels naar buiten gekomen. Het ziet er veelbelovend uit.

Echter, wat blijkt nu… De nieuwe MRT Purple Line sluit niet aan op de huidige Blue Line, die van Bang Sue naar Hua Lamphong loopt via Rama 9, Sukhumvit en Silom.

Tussen de MRT-stations Taopoon en Bang Sue zit een afstand van een kilometer. De MRTA is van plan om pendelbussen in te zetten tussen beide metrostations, maar dan sta je alsnog in de file. En wie gaat er in de hitte van Bangkok nu een kilometer lopen?

Opening op 12 augustus

Kortom: een flinke blunder als je het mij vraagt. Het is onbegrijpelijk waarom deze stations niet op elkaar aansluiten.

De officiële opening van de MRT Purple Line is op 12 augustus, de verjaardag van koningin Sirikit. Kaartjes gaan tussen de 16 en 42 baht kosten.Lees ook

%d bloggers liken dit: