fbpx
Mountainbiken in Chiang MaiChiang Mai Ontdek Thailand 

Mountainbiken in Chiang Mai (video)

Mountainbiken in Chiang MaiWat je misschien (nog) niet wist: Thailand is ook prima geschikt als fietsland. Het beschikt over mooie kustwegen en bergen in het noorden, waar je kunt mountainbiken in Chiang Mai.

Hoewel het in Thailand de meeste tijd van het jaar tropisch warm is, kun je toch prima racefietsen of mountainbiken in het Land van de Glimlach. Beeld je maar eens in: prachtige wegen langs de kust, mooie tochten richting het noorden en mountainbiken in Chiang Mai.

Mountainbiken in Chiang Mai

Deze noordelijke provincie biedt namelijk veel mogelijkheden om met je stalen ros van het asfalt te gaan. Door de vele bergen in de provincie kun je hier naar hartenlust klimmen én dalen! Dat zien we ook in deze video over mountainbiken in Chiang Mai. De fietsen worden in de laadbak van een pick-up geladen, waarna je richting een hoog punt wordt gebracht.

Zelf heb ik dit ooit een keer in Zuid-Frankrijk gedaan. De fiets op het dak van de auto, naar de top van de beruchte Mont Ventoux en vanaf boven over smalle paadjes afdalen. Geweldig! Mountainbiken in Chiang Mai is natuurlijk anders, al komt dat alleen al door een totaal ander landschap.

Tips

In deze video krijg je een goed beeld van off-road fietsen in deze noordelijke provincie van Thailand. Heb je zin gekregen om zelf met je mountainbike een keer die kant op te gaan? Je kan vanaf Bangkok eenvoudig met de nachttrein naar Chiang Mai. Vliegen kan natuurlijk ook. De website Wereldfietser.nl geeft een aantal tips over fietsen in Thailand:

  • Je kunt op talloze manieren vanaf Schiphol met het vliegtuig de fiets meenemen naar diverse luchthavens in Thailand. Iedere maatschappij heeft eigen regels. De Fietsvakantiewinkel of Asian Way Of Life bieden je een fietsmeeneemgarantie en extra kilo’s aan in te checken bagage.
  • Ook in Thailand zelf kun je probleemloos de fiets meenemen op een binnenlandse vlucht.
  • De luchthaven in Chiang Mai ligt vlak bij de stad. Je kan makkelijk fietsen vanaf de luchthaven naar de wijken met guesthouses. Drukke weg, maar goed te doen op de fiets.

Chiang Mai Mountainbike Adventure from Haveariceasiatime on Vimeo.

Lees ook

%d bloggers liken dit: