fbpx
mountainbiken in Chiang MaiChiang Mai Ontdek Thailand 

Mountainbiken in Chiang Mai; hoe pak je dat aan?

Fanatieke lezers van dit blog zullen weten dat Chiang Mai dé plaats in Thailand is waar je een lekker stukje kunt fietsen. Eerder schreven we namelijk al dat er dit voorjaar vier nieuwe fietspaden in Chiang Mai komen en postten we een video over mountainbiken in Chiang Mai.

We kunnen ons goed voorstellen dat je na het lezen van deze posts ‘mountainbiken in Chiang Mai’ aan je bucket list hebt toegevoegd. Maar dan nu de vraag; wat is de makkelijkste manier om dit item van je lijstje af te kunnen strepen?

Mountainbike tours

In Chiang Mai zijn verschillende organisaties die mountainbike tours aanbieden. Een kleine zoektocht op het internet levert je al een verscheidenheid aan opties aan. Als je zekerheid wilt, kun je vooraf in Nederland al een tour boeken, maar als je de voorkeur geeft aan een wat flexibeler reisschema, kun je de mountainbike tour ook ter plekke regelen. Zelfs wanneer je kiest voor dit laatste, doe je er goed aan vooraf verschillende tours met elkaar te vergelijken. Zo weet je welke tours aangeboden worden en wat de gemiddelde prijs voor die tours is.

Er zijn in Chiang Mai bijvoorbeeld mountainbike routes, zoals die van dit bedrijf, die één dag duren. Maar je hebt ook mountainbike tochten van meerdere dagen, zoals de tours van Active Thailand. Het fijne aan een georganiseerde mountainbike tour is dat je trip van A tot Z is geregeld. Zelf hoef je, buiten het genieten van de mountainbike tocht, dus helemaal niets meer te doen!

mountainbiken in Chiang MaiZelf je mountainbike meenemen

Het klinkt als heel veel gedoe, maar valt eigenlijk wel mee: zelf je mountainbike meenemen. Vanaf Schiphol kun je namelijk gemakkelijk je fiets meenemen in het vliegtuig. De eisen hiervoor zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, maar er zijn wel een aantal algemene tips die je kunt gebruiken bij het inpakken van je fiets.

Kijk hiervoor op deze website. Een eigen mountainbike meenemen heeft als voordeel dat je kunt gaan en staan waar je wilt en dat je zelf kunt kiezen welke mountainbike het beste bij je past.

Lees ook

%d bloggers liken dit: