Motorbike huren op Koh Samui? ‘Eerst rijles!’

Onder toeristen is het razend populair: een motorbike huren op Koh Samui en daarna over het eiland crossen. Maar daar gebeuren ook veel ongelukken door.

Om dat aantal ongelukken terug te dringen, komen de lokale autoriteiten met een nieuwe maatregel. Wil je een motorbike huren op Koh Samui, dan dien je eerst rijles te nemen en een theorieles van twee uur over de Thaise verkeersregels te volgen.

#adventure #motorbike #hondabike #thailand #islandlife #mountainroad #kohsamui

Een foto die is geplaatst door Vadim (@vadleo) op

Als je weleens in Thailand bent geweest, dan frons je vast je wenkbrauwen bij het horen van de term ‘Thaise verkeersregels’. Immers, het land behoort tot de gevaarlijkste ter wereld als het gaat om verkeersonveiligheid.Meer dan 3.000 ongelukken per jaar

Dat geldt ook op Koh Samui. Jaarlijks vinden er meer dan 3.000 ongelukken plaats, waarvan 50 ongevallen met dodelijke afloop. Bij het aantal motorbike-ongelukken is 30 procent toerist.

Een motorbike huren op Koh Samui is dan ook peanuts. Je laat je paspoort zien, betaalt een borgsom voor de scooter en een klein bedrag voor de huur. En je bent klaar om te gaan. Sommige verhuurders willen van tevoren zien of je ervaring hebt, maar anderen maken zich er niet druk over. Als er wat gebeurt, dan betaalt de buitenlander toch wel.

Om het aantal ongelukken te doen dalen, zijn de plaatselijke autoriteiten dus bezig met plannen om een rij- en theorieles in te voeren voor je op pad gaat. Daarnaast is TAT (Tourism Authority of Thailand) op dit moment een brochure samen aan het stellen, met daarin informatie over hoe je veilig met een motorbike op pad kunt.

Of het echt gaat helpen, is een tweede. Zolang Thai als idioten blijven rijden en onder invloed van alcohol achter het stuur stappen, lijkt het vechten tegen de bierkaai te zijn…


10 Comments - Write a Comment

 1. Gevaarlijke toestanden, net als in Bangkok. Die Thaise rijden als gekken.

  Reply
 2. Moet je officieel geen motorrijbewijs hebben om verzekerd te zijn?

  Reply
 3. Moet je officieel geen motorrijbewijs hebben om verzekerd te zijn?

  Reply
 4. Bulshit, ik woon hier en je hoeft geen RIJBEIWJS te hebben en geen theoerie les te doen ! wel zou het verstandig zijn… dat de overheid de regels een beetje aanscherpt want er zijn hier rond de 360 doden per jaar OP SAMUI !

  samui heeft geen controle. dus waarschinlijk zal deze nieuwe wetgeving alleen plaatsviden in plaatsen als pataya waar de controle veel beter is op de weg.

  Reply
  1. Ik schrijf dat het plannen zijn van de autoriteiten. Je dient wel degelijk in het bezit van een geldig internationaal rijbewijs te zijn als je als toerist een motorbike huurt. Al is het alleen maar voor de verzekering.

   Reply
 5. Wat met toeristen met een geldig internationaal rijbewijs? Het artikel is vrij onduidelijk hier over. Dekt de verzekering het als je met ‘2 uur les’ een ongeval hebt?

  Reply
  1. Als je een geldig internationaal rijbewijs hebt, kun je gewoon een motorbike huren. Vooralsnog zijn het plannen voor een mogelijke theorie- en rijles, dat is dus nog lang niet zeker.

   Reply
 6. ik huur er nooit een scooter of een brommer, want ze willen allemaal mijn paspoort hebben als bord. dus NEE vergeet het maar!
  gratis rijles tip:
  het grootste voetuig gaat voor, dwz eerst een vrachtwagen dan de bus dan een auto dan de motor/scooter en als voetganger ben je laatste aan de nuert

  Reply
 7. hoi, ik ben 3 maanden geleden geweest op al die eilanden, en kon overal zonder les oid een scooter huren. Heeel veel plezier. groetjes

  Reply
 8. Hallo, wij gaan morgen naar Thailand en willen hier wel rond gaan toeren op de motor.

  Moet je op de andere eilanden (koh phangan en koh tao) ook een rijles en theorieles volgen?

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.