fbpx
motorbike huren in thailand is gevaarlijkLaatste nieuws Verkeer en vervoer 

‘Motorbike huren in Thailand is gevaarlijk’

Een motorbike huren in Thailand is gevaarlijk. Althans, dat stelt de associatie van Britse reisagenten gebaseerd op ongelukken vorig jaar.

In totaal waren er 43 ongevallen onder Britse toeristen vorig jaar in Thailand. Opmerkelijk is trouwens dat het om 36 ongelukken met quadbike’s gaat en 7 motorbike-ongelukken. Van dodelijke afloop (onder andere een zwangere vrouw) tot zwaar letsel, zoals geamputeerde benen. Vreselijk dus.

Overigens merkt de associatie op dat het werkelijke aantal groter is, omdat veel ongevallen vaak niet gemeld worden.

Goed voorbereid op reis

Wij willen je vakantievoorpret niet wegnemen, maar lees het volgende in ieder geval door zodat je goed voorbereid op reis gaat.

Een motorbike huren in Thailand is gevaarlijk, omdat het land tot de gevaarlijkste ter wereld behoort als het op verkeersonveiligheid aankomt. Veel bestuurders rijden onverzekerd rond, zijn vaak dronken en rijden structureel te hard.

Totaal anders dan in het georganiseerde Europa. Bovendien trek je in Thailand als westerling altijd aan het kortste eind als je bij een ongeluk betrokken bent. De buitenlander betaalt. Zo simpel is het.

Geldig rijbewijs

Wat veel toeristen ook niet weten, is dat je in het bezit dient te zijn van een internationaal motorrijbewijs – verkrijgbaar bij de ANWB. Heb je dat niet of alleen een internationaal autorijbewijs? Dan ben je onverzekerd.

De kans is dan groot dat jouw reisverzekering daarop wijst en dus niet uitkeert. Dat kan weleens heel zuur uitpakken. Terwijl een motorbike huren juist zo gemakkelijk is. Je laat je paspoort zien, betaalt en krijgt er al 1 mee. Geldig rijbewijs in bezit of niet…

Kortom: ben je van plan om een motorbike in Thailand te huren? Zorg er dan voor dat alles klopt. Dus geldig internationaal motorrijbewijs op zak en een goede reisverzekering.

Lees ook

%d bloggers liken dit: