fbpx
mooiste tempels van BangkokBangkok Ontdek Thailand 

De mooiste tempels van Bangkok

Thailand kent duizenden boeddhistische tempels, ‘Wat’ zoals ze in de Thaise taal heten. Daarvan staan er misschien wel duizend of meer in de Thaise hoofdstad. Welke moet je hebben gezien als je de metropool bezoekt? We geven een overzicht van de mooiste tempels van Bangkok die de moeite waard zijn om te zien.

Wat Phra Kaew

De Wat Phra Kaew, is de ‘Tempel van de Smaragdgroene Boeddha’. Het beeld is het meest heilige symbool van de Thai is en daarmee is dit de belangrijkste boeddhistische tempel van Thailand. De tempel bevindt zich in het historische centrum van Bangkok, bij het Koninklijk Paleis.

Wat Pho

Wat Pho, oftwel de ‘Tempel van de liggende Boeddha’, is de oudste en grootste boeddhistische tempel in Bangkok. Daarnaast ook de meest bekende. Het is de thuisbasis van het grootste Boeddhabeeld in Thailand: de Liggende Boeddha. Daarnaast is het de bakermat van de wereldberoemde Thaise massage.  Er worden nog steeds opleidingen gegeven, ook aan westerlingen.

Wat Arun

Bangkok’s beroemde ‘Tempel van de Dageraad’ is misschien wel de meest fotogenieke boeddhistische tempel. Je vindt de tempel aan de overkant van de Chao Phraya rivier en is gemakkelijk te bereiken met de veerboot over de rivier. Het is ook een onderdeel van de Khlongtoers (toerboot over de Chao Praya en de diverse kanalen in Bangkok)

mooiste tempels van BangkokWat Saket (golden mount)

Ook bekend als de ‘Golden Mount Temple’, Wat Saket is een geweldige plek om te bezoeken niet alleen vanwege de indrukwekkende Chedi, maar ook vanwege het uitzicht vanaf de top van de heuvel. Je hebt een prachtig zicht over de stad. Langs de weg omhoog (of beneden) hangen tientallen grote en kleine bellen. Om de doden wakker te maken. Ze geven een hels kabaal.

Wat Pathum Wanaram

De Wat Pathum Wanaram ligt tussen winkelcentrum Siam Paragon en Central World, aan de overkant van Siam Square. Je moet even goed kijken, want deze tempel valt niet zo snel op. De ingang van de tempel ligt naast een drukke hoofdweg, het is verbazingwekkend hoeveel rust rust en sereniteit er heerst zodra je het terrein betreedt.

mooiste tempels van Bangkok

Wat Traimit

Wat Traimit was ooit een onopvallend tempel, maar na de renovatie die werd voltooid in 2009, is het een prachtige witte marmeren tempel geworden aan de rand van Bangkok’s Chinatown. Van het Boeddhabeeld in de tempel wordt gezegd dat het van massief goud gemaakt is. Het is 5500 kg zwaar en 4 meter hoog. En je mag er vlakbij komen.

Vul de lijst met mooiste tempels in Bangkok zelf verder aan:

Dit is een beperkte selectie die wij gemaakt hebben van de mooiste tempels in Bangkok. Voel je vrij om de lijst aan te vullen!

Lees ook

%d bloggers liken dit: