fbpx
mooste stranden van ThailandOntdek Thailand Video's 

Top-5 van mooiste stranden van Thailand

Thailand staat bekend om zijn prachtige stranden. Parelwitte stranden, diepblauwe zee, wuivende palmbomen. Ze lijken zo uit een film te zijn gestapt. Sterker nog. Ze zijn in veel films gebruikt. We geven je de top-5 van mooiste stranden van Thailand.

Het Thaise ministerie van Toerisme (TAT, Tourism Authority of Thailand) heeft een speciale e-brochure gemaakt met de 50 mooiste stranden van Thailand.

In deze brochure worden de 50 mooiste stranden en eilanden van de Andaman kust en de Golf van Thailand beschreven. De geselecteerde stranden worden verdeeld in vier categorieën: Natural Beaches, Romantic Beaches, Colorful Beaches en Family Beaches.

Mooiste stranden van Thailand

Veel stranden in Thailand zijn gewoonweg verbluffend. Schoon wit zand, kristalhelder water en een prachtig uitzicht. Elk strand heeft zijn eigen en trekken daarmee hun eigen specifieke toeristen.

Sommige stranden bieden faciliteiten van wereldklasse terwijl anderen beperkte faciliteiten bieden en meer gericht zijn op de ‘back tot basics’ vakantie ervaring.

De stranden bij de populaire bestemmingen kunnen vaak zeer druk zijn, terwijl slechts een paar kilometer verderop prachtige stranden liggen die bijna uitgestorven zijn.

Video:

Bij het samenstellen van je (strand)vakantie in Thailand is het daarom belangrijk om vooraf de grote diversiteit in de Thaise stranden onder de loep te nemen en van te voren een keus te maken op welk strand je wilt luieren in de zon.

Maar met een zo’n grote keuze uit schitterende stranden kan het moeilijk zijn om je persoonlijk beste strand te kiezen. Daarom helpen we een beetje. In de onderstaande video is een voorselectie gemaakt wat volgens ons de beste 5 stranden van Thailand zijn:

Lees ook