fbpx
De vijf mooiste nationale parken van ThailandFlora en fauna Ontdek Thailand 

De 5 mooiste nationale parken van Thailand

Thailand heeft veel natuurparken en reservaten. Zoveel dat een keuze maken haast een onmogelijke opgave is. Vandaar dat we dat alvast voor je gedaan hebben. Volgens Hier is Thailand zijn dit de mooiste nationale parken van Thailand:

Phu Kradung Nationaal Park

In het noordelijke gedeelte van de Isaan (noordoost Thailand) dicht tegen buurland Laos aan ligt in de provincie Loei het Phu kradung Nationaal park. Het park ligt op een plateau op zo’n 1200 tot 1500 meter hoog. Het park heeft een grote diversiteit aan dieren. Zo zijn er zeldzame vogels te zien zoals de neushoornvogel. Maar ook fazanten en spechten.

 

Maar er leven ook wilde olifanten, tijgers, muntjaks, gibbons, sambars en de Aziatische zwarte beer. De kans om deze dieren aan te treffen is echter zeer klein. Maar wie niet waagt…. Neem een jas mee, want het kan er wel eens koud zijn

De vijf mooiste nationale parken van Thailand

Khao Yai Nationaal Park

Ongeveer 200 km ten noordoosten van Bangkok ligt het Khao Yai Nationaal Park. Dit is één van de oudste en meest bezochte natuurreservaten van Thailand met een oppervlakte van 2168 vierkante kilometer. Het natuurpark bestrijkt vier provincies. Door de hoge ligging is de omgeving minder vochtig en warm.

In het park zijn 2 watervallen. Dit zijn de Haew Narok waterval en de Haew Suwat waterval.  De droge tijd, van oktober tot januari, is de beste periode als u dieren wil zien. Wel is aan te raden om wat warme kleding mee te nemen omdat de temperatuur kan dalen tot 10 graden. Bezoekt u het park in de regentijd dan is het aan te bevelen om de benen goed te bedekken vanwege de bloedzuigers.

Doi Inthanon National Park

Hier staat de hoogste berg van Thailand, Doi Inthanon. De top bevindt zich op 2596 meter. De hellingen van de berg zijn volop begroeid met bomen en in combinatie met de in nevel omhulde bergtop is dit een adembenemend gezicht. Er zijn enkele omliggende dorpen waar de Karen en Hmong stammen wonen.

mooiste nationale parken van Thailand

In een schrijn op de top van de Doi Inthanon bevindt zich de as van de laatste koning van Chiang Mai. Vanaf de toegangspoort richting de berg zijn drie indrukwekkende watervallen; de Mae Klang, de Wachirantan en de Siriphum waterval.

Erawan Nationaal Park

In dit park is de Erawan waterval gelegen. De waterval heeft zeven niveaus en is zeker spectaculair. Vooral tijdens- of na het regenseizoen komt veel water naar beneden en dat bied een indrukwekkend schouwspel. Je kunt er ook zelf zwemmen dus zwembroek en –pak meenemen!

mooiste nationale parken van Thailand
Erawan National Park

De naam van de waterval is afgeleid van de driekoppige olifant Erawan. Het omlaag kletterende water vanaf het hoogste niveau zou de vorm hebben van deze olifant. Het Erawan Nationaal Park heeft een oppervlakte van circa 550 vierkante kilometer. Veel bezoekers nemen de Khanmak-Mookling wandelroute die ongeveer 1400 meter is en een anderhalf uur duurt. Een nadere populaire wandelroute is de Wangbadan-grottenroute. De route is 1350 meter en voert door bamboe- en gewoon bos.

Khao Sok Nationaal Park

Khao Sok Nationaal Park ligt op een bergkam tussen de oost- en westkust. Met maar liefst 3500 mm regenval per jaar is dit het natste gedeelte van Thailand. Door de ligging valt hier zowel regen vanuit de Golf van Thailand als de Andaman Zee.  Op Khao Sok groeit één van de oudste regenwouden ter wereld. Men heeft geconstateerd dat dit regenwoud zeker 160 miljoen jaar oud is.

Khao Sok Park

Ook groeit in dit dichte regenwoud een plant genaamd Rafflesia kerrii. Met een bloem die in volle bloei een doorsnede heeft van 80 cm  is dit de op één na grootste bloem ter wereld. In het park lopen diverse dieren vrij rond waaronder olifanten en luipaarden, al worden die niet vaak gespot. Maar vogelspinnen, schorpioenen en cobra’s worden vaker gezien.

De mooiste nationale parken van Thailand

Dit is slechts een opsomming van wat volgens onze redactie de mooiste nationale parken van zijn. Maar er zijn er veel meer. Bijvoorbeeld Khao Sam Roi Yot Nationaal Park in de Golf van Thailand of Kaeng Kracham Nationaal Park in de provincie Phetchaburi.

Lees ook