Mooie video over de Similan Eilanden

similan eilandenTijdens het zoeken op internet kwam ik een prachtige video tegen over de Similan Eilanden. Voor veel toeristen de favoriete plek van Thailand. Denk maar een hagelwitte stranden en een helderblauwe zee.

De Similan Eilanden bestaan uit negen eilanden en liggen in de Andaman Zee op zo’n 55 kilometer ten westen van Khao Lak.

Toeristen en experts zijn het er zeker over eens: dit zijn de mooiste plekken van Thailand.Slechts een paar maanden per jaar geopend

Je kunt er – in tegenstelling tot veel andere eilanden – ook maar een paar maanden per jaar terecht. Van eind oktober tot eind april is het opengesteld voor bezoekers. De rest van het jaar is het gebied niet toegankelijk.

Je vindt hier veel flora en fauna. Het is een prachtgebied voor natuurliefhebbers en voor mensen die van rust houden. Hier vind je geen bruisend nachtleven, maar het is stilte wat de klok slaat. Toch is er op het gebied van activiteiten genoeg te doen. Het spreekt voor zich dat je hier prachtig kunt duiken en snorkelen. Dat komt vooral door de variëteit aan vissen en koralen.

Prachtige onderwaterwereld

Onderwater kom je de meest tropische vissen en andere wezens tegen. Kijk niet vreemd op als er ineens een walvishaai voorbij zwemt. Of als je omgeven wordt door prachtig gekleurde zeepaardjes.

De meeste Similan Eilanden zijn trouwens onbewoond. Alleen op Koh Similan en op Koh Miang kun je overnachten in een tent of in een bungalow. Het is dus vooral bedoeld voor avonturiers. Hou je meer van luxe resorts met alle gemakken van dien? Kies dan voor Khao Lak of Phuket.

Je kunt verschillende tours boeken naar deze prachtige eilanden in Thailand. Bijvoorbeeld via Greenwood Travel. In de onderstaande video krijg je een goede impressie wat je kunt verwachten op deze mooie plekken. Ben jij al in de vakantiestemming gekomen?
Share This Post

Post Comment