Monnikenwandeling in Chiang Mai: waar moet je zijn?

Thailand is meer dan alleen stranden. Het staat ook voor het boeddhisme. Neem als voorbeeld de monnikenwandeling in Chiang Mai. Prachtig om zelf een keer mee te maken.

Waarom gaan de monniken toch voor dag en dauw de straat op om giften in ontvangst te nemen van de bevolking langs de straten? De monniken behoren sober te leven, dit houdt onder andere in dat zij weinig bezittingen mogen hebben


Weinig tot geen bezittingen

Omdat zij weinig bezittingen mogen hebben, zijn zij ook niet in staat om zelf eten aan te schaffen. Naast de weinig bezittingen moeten zij ook dankbaar en nederig leren zijn. Deze eigenschappen leren zij door middel van het leven van de giften van de gelovigen. Hierdoor kan de monnik gelijk iets terug doen voor de bevolking. Door bijvoorbeeld iemand te zegenen als zij eten ontvangen van die persoon.

monikkenwandeling in chiang maiWaar moet je zijn voor de monnikenwandeling in Chiang Mai?

In Chiang Mai staat een van de bekendste tempels namelijk de Doi Suthep tempel. Deze tempel bovenaan de gelijknamige berg geeft je een wonderbaarlijk uitzicht over Chiang Mai. Daarnaast is de tempel natuurlijk ook zeker een bezoek waard. Naast dat de tempel een monument is om te bezoeken wordt deze tempel ook nog steeds door de monniken gebruikt.

Echter, de monnikenwandeling brengt je naar de voet van de berg waar de mensen hun eten zullen schenken.

Alleen bezoeken of met een gids

Het bezoeken van de morning alms is prima alleen te doen, de meeste taxichauffeurs brengen je met gemak naar de plek waar de monniken langs komen. Echter met een gids leer je ook nog eens de achtergrond van dit gebruik en krijg je natuurlijk ook veel meer ‘inside information’. De gids kan je alles vertellen over het geloof en nog meer informatie over de achterliggende gedachten bij dit ritueel.

Er zijn genoeg reisbureaus die dit bezoek aanbieden, vaak gevolgd door een dag met nog meer activiteiten. Zo kun je naast de morning alms en het bezoeken van de tempel ook nog wat verfrissing zoeken bij een van de watervallen die de Doi Suthep berg rijk is.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.