fbpx
Mo Hin KhaoIsaan Ontdek Thailand Video's 

Mo Hin Khao, Thailands Stonehenge

Mocht je Stonehenge in Engeland al mystiek en betoverend vinden. Wacht maar totdat je Mo Hin Khao met eigen ogen hebt bewonderd. 

De kans dat je deze stenen formatie kent, of ooit van gehoord hebt is klein, want ze ligt in de noordelijke Thaise provincie Chaiyaphum, dat nauwelijks nog door toeristen wordt bezocht. Die trekken allemaal naar Lop Buri or Khon Kaen.

Mo Hin Khao of Mor Hin Khao ligt in het Phu Laen Kha National Park en betekent heuvel van witte stenen. Daar waar Stonehenge door mensenhanden is gemaakt, is deze setting van rotsen puur door de natuur geschapen. Na miljoenen jaren door de werking van wind en regen.

Eeuwenlang waren de rotsen van zandsteen niet te vinden, afgeschermd door dichte jungle. Die is nu verdwenen en nu kan iedereen Mo Hin Khao in zijn volle glory aanschouwen. De rotsen zijn twaalf meter hoog.

Video Mo Hin Khao

Prachtig om te zien in het maanlicht. Vooral bij volle maan is het een mystieke en spirituele ervaring. En het mooie is. Je mag er kamperen, al moet je van de voorzieningen niet te veel verwachten. Voor je tentje zitten en dan kijk naar de pieken van deze rosten…

Lees ook