Wat we missen in Nederland is een 7-Eleven!

Iedereen die een keer Thailand heeft bezocht, kent het gemak van de winkels van 7-Eleven. Altijd open en je kunt vrijwel alles wat je nodig hebt in je dagelijks leven er kopen.

7-Eleven is overigens niet typisch Thais, voordat we misverstanden krijgen. Het bedrijf heeft winkels in 18 landen.


Sinds maart 2007 is het de grootste winkelketen ter wereld: het versloeg McDonald’s met meer dan 30.000 winkels wereldwijd. Bovendien werken er wereldwijd 31.500 mensen.

De keten vindt z’n oorsprong in Dallas, Texas waar een medewerker van Southland Ice Company melk, eieren en ijs begon te verkopen.

Het heette toen Speedee-Mart, maar de naam werd in 1946 veranderd in de huidige naam, die aangaf dat de winkel tussen zeven uur ’s morgens en elf uur ’s avonds geopend was.

Altijd iets kunnen kopen.

Als ik weer thuis ben (in Nederland) dan is het altijd even wennen. Grijp ik bijvoorbeeld naast de koffie, brood, scheerspullen of frisdranken dan heb ik bij wijze van spreken mijn schoenen en jas al aan.

Om me vervolgens te realiseren dat Nederland geen 7-Eleven heeft. In Thailand (geen jas, oké) Loop je 100 meter en de kans is groot dat je er al drie bent tegengekomen!

7-eleven
Vreemd: Melkchips

En altijd open, 24 uur per dag, seven dagen in de week. Even een hamburger scoren, no probs! Je kunt er ook hele gekke dingen in de schappen tegenkomen.

7-Eleven naar Nederland

Ik pleit er dus voor dat er op korte termijn ook 7-Elevens in Nederland (en België) worden geopend. En ik ben niet de enige die dat vindt. Schrijvers Jan Hoek en Renske de Greef missen de winkel ook schrijven ze in Het Parool.

“We lopen in Nederland dus gewoon heel erg achter. Iedereen die wel eens in Thailand of Japan is geweest, kent het gevoel bij terugkomst opeens in de middeleeuwen te moeten leven”, aldus de Amsterdamse auteurs.

Overigens heeft in 1982 Schuitema (moederbedrijf van C1000) geprobeerd de formule 7-Eleven naar Nederland te halen. Het experiment mislukte door de strenge Wet op de Winkeltijden. Dat hoeft nu geen bezwaar meer te zijn…

8 Comments - Write a Comment

 1. Hier in Nederland kan dat niet omdat er veel te veel wetten en regels zijn.
  Als je de naam 7eleven wil gebruiken dan moet je je inkopen en afnemen bij een 7eleven groothandel en die zitten hier niet.
  Hetzelfde is dat ook als je een burger King of Mcdonalds wil starten dat gaat ook zomaar niet.
  Als je een keten vanaf 20 7eleven winkels op wil zetten dan maak je misschien een kans want dan loont het zich ook om een kleine 7eleven groothandel hier naar toe te halen.
  Veel suc6

  Reply
 2. denk je dat je hier mensen krijgt die s,nachts daar in gaan staan in nederland ja achter kogelvrij glas mischien

  Reply
 3. Wij hebben toch al een 7 Eleven in Nederland in de vorm van AH, in de grote steden soms wel 3 zaken in een straat.

  Reply
 4. Toch wel knap, om 30.000 winkels 7 dagen in de week 24 uur open te houden met 31.500 mensen.
  Overigens mag alcohol bij mijn weten uitsluitend tussen 11.00 en 14.00 en tussen 17.00 en 00.00 worden verkocht.
  De meeste 7-eleven’s (en Familymarts) gaan klantvriendelijk om met deze regel, maar bijvoorbeeld bij de Villa Market is de hele slijterij-afdeling ’s middags geheel in het duister gehuld.

  Reply
 5. Ik mijd de 7-eleven zo veel mogelijk. Persoonlijk vind ik het helemaal niets aan.

  Reply
  1. Zo veel mogelijk…betekent toch FreekB dat je er af en toe komt…..;)

   Reply
   1. Klopt Leo, ik zeg nooit nooit want dan lieg ik.
    Dagelijkse boodschappen halen we bij de kleine winkeltjes in het dorp en op de markt. Daar naast gaan we vaak naar The Mall of de BigC voor producten die niet in de dorpen te koop zijn. Ik vind het aanbod en de kwaliteit in de 7/11 niet zo best.

    Reply
 6. He-le-maal mee eens!

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.