fbpx
minivans in thailandLaatste nieuws Verkeer en vervoer 

Minivans in Thailand: kies voor een andere manier van vervoer

Er is al veel geschreven over minivans in Thailand. Krap en onveilig. De chauffeurs rijden als gekken en hebben overal lak aan.

Bij veel ongelukken op de Thaise wegen zijn minibusjes betrokken. Heel vreemd is dat niet. De chauffeurs rijden vaak als gekken. Te hard, links en rechts inhalen en veel te kort op hun voorganger.

En als het dan mis gaat, dan gaat het goed mis. In veel gevallen zitten de minivans in Thailand ramvol met minimaal 13 personen aan boord. De gevolgen zijn vaak niet te overzien.

Haal het overigens niet in je hoofd om er als toerist iets van te zeggen. De chauffeur voelt zich namelijk in zijn eer aangetast (gezichtsverlies) en de andere Thaise mensen aan boord zullen je niet gauw bij staan.

Daar kwam een toerist achter toen hij gebruik maakte van een van de minivans in Thailand, onderweg van Surat Thani naar Phuket. In zijn ogen reed de chauffeur veel te hard en hij zei er iets van.

Ongemanierd

De chauffeur nam geen gas terug, maar besloot te stoppen en de toerist de waarheid te vertellen. ‘Als je bang bent, waarom stap je niet uit? Thaise mensen aan boord maakt het niet uit, waarom ben je bang?’, zo reageerde hij.

Pas toen een andere passagier ingreep, besloot de chauffeur verder te rijden. Veel Thai aan boord klaagden later dat de chauffeur ongemanierd was en dat ze te veel hadden betaald – 150 baht voor de rit.

Mijn advies is dan ook: laat minivans in Thailand links liggen en kies voor de bussen van de overheid. Of reis lekker met de trein of het vliegtuig. Je scoort vaak voor een appel en een ei binnenlandse tickets en het is gewoon veel veiliger.

Lees ook