fbpx
Opmerkelijk 

Minister wil boob-selfies strafbaar maken

Selfies zijn een trend, daar is niets nieuws mee gezegd. Het vervolgen van de makers van is ook niets nieuws, denk maar eens aan de nu weer actuele stemfies.

De meeste selfies zijn een vorm van exhibitionistisch vermaak. Leuk om een foto van je zelf te maken in een bepaalde plaats met bv de scheve toren er bij of met een ster waar je van zemelt. Zelden wordt er iemand voor gearresteerd, daar wil de minister van Cultuur in Thailand verandering in brengen.

Minister wil selfies strafbaar maken

Er lijkt een beweging gaande om het zo liberaal lijkende Thailand te kuisen. Het victoriaanse tijdperk is voor Thailand aanstaande tenminste als we Yupa Taweewattanakijbaworn, directeur van het cultureeel toezichtsbureau moeten geloven. Het losgeslagen beeld van Thailand gaat eerder voor toeristen en mensen die in de entertainment sector werken op als voor de gewone Thai. Voor zover er gewone Thai bestaan als er gewone Nederlanders bestaan geldt er voor hen een veel preutser gedrag.

De Thai zul je niet snel zien in een bikini op het strand, los van het feit dat je dan bruin wordt wat ze niet willen. Ze zijn heel terughoudend in het tonen van te veel ‘vlees’. Het ontstaan van een ‘trend’ in Thailand met onthullende selfies komt dan ook een beetje uit de lucht vallen.

Boob-base nodig voor de opsporing

De commotie is ontstaan rond de zelf portretjes van vrouwen met gedeeltelijk ontblote borsten. Het lijkt wel of voor een deel van de wereldbevolking de selfie juist ontwikkeld is om meer van jezelf te laten zien dan je in het openbaar zou durven en daar horen borsten voor Thai zeker bij.

Het zijn niet zomaar ontblote borsten maar juist de onderkant. Net of je stiekem onder een te kort hemdje kunt kijken. Je moet maar ergens je kik van krijgen.

De minister van cultuur vindt het in ieder geval een grote schande voor het land en dreigt de vrouwen te gaan arresteren die iets teveel laten zien. Hoe hij het voor elkaar gaat krijgen weet ik niet want op die selfies staan juist vaak geen gezichten, de borsten moeten het doen.

Misschien wordt er nu in allerlei een database van borsten aangelegd, een zogenaamde ‘boob-base’?

Na het verwijderen van drie wulpse dames (The spirit of Songkran) van de website van zijn eigen ministerie van cultuur heeft het ministerie weer een belangrijke stap gezet op het kuisen van Thailand.


Lees ook

%d bloggers liken dit: