Minder verkeersdoden tijdens Songkran 2017

Minder verkeersdoden tijdens Songkran 2017In vergelijking met vorig jaar zijn er minder verkeersdoden tijdens Songkran 2017 te betreuren. Desalniettemin kwamen 390 mensen om in het verkeer.

Ze worden de Seven Dangerous Days genoemd in Thailand. En dat is niet voor niets. Elk jaar rond Songkran vallen er honderden doden in het verkeer. Als gevolg van rijden onder invloed, te hard rijden, geen helm dragen etc.

Dit jaar vielen er dus 52 minder verkeersdoden tijdens Songkran 2017 ten opzichte van een jaar geleden. Thaise autoriteiten spreken over een afname van 11,76%.Nog altijd te veel doden

Voor de overheid misschien iets ‘om trots op te zijn’, te meer omdat de groots opgezette campagne zijn vruchten afgeworpen lijkt te hebben. Maar 390 doden in slechts 7 dagen tijd is nog steeds te triest voor woorden.

Een woordvoerder van de overheid meldt dat er in de periode van 11 tot en met 17 april 3.690 ongelukken plaatsvonden. Dat is 7% meer dan tijdens dezelfde periode een jaar geleden.

Ook meer gewonden

Ook het aantal gewonden nam toe. In totaal raakten 3.808 mensen gewond, een stijging van 152 ten opzichte van een jaar geleden.

Deze cijfers geven aan dat er nog een lange weg te gaan is om het aantal verkeersdoden tijdens Songkran nog verder terug te dringen. Voor zover dat kan natuurlijk, want als je weet hoe de Thai rijden en in wat voor staat ze achter het stuur stappen… Dan lijkt dit nog mijlenver weg te zijn.Share This Post

Post Comment