fbpx
Mijd noord-ThailandChiang Mai Chiang Rai Uitgelicht 

Mijd noord-Thailand vanwege de smog

De luchtkwaliteit in de provincie Chiang Mai is dusdanig ongezond, dat we toeristen adviseren: Mijd noord-Thailand.

Ook de andere noordelijke provincies kampen met een ongezonde luchtkwaliteit, maar Chiang Mai spant de kroon. Zelfs de Toeristische Autoriteit Thailand (TAT) komt nu met een waarschuwing.

Meestal zijn die erg voorzichtig met het wegjagen van bezoekers, dus de situatie moet wel extreem als TAT een waarschuwing doet uitgaan.

TAT zegt dat het beter is om een mondkapje te dragen iedere keer dat je naar buiten gaat. Dat helpt maar ten dele, want zo’n kapje houdt de fijnstof niet tegen. En juist die fijnstof wil je niet inademen.

Oorzaak van de smog zijn de boeren die massaal hun velden afbranden. In Thailand is dat verboden, maar dat verbod wordt nauwelijks gehandhaafd. Toch wordt er minder gebrand dan voorheen. In de buurlanden Laos en Myanmar geldt dat verbod niet. En rook kent geen grenzen.

Mijd noord-Thailand

Vooral mensen die al problemen aan hun luchtwegen hebben, kunnen behoorlijk last krijgen van de smog. Ook voor gezonde mensen is de smog zo erg, dat ze er last van kunnen krijgen. Mocht dat zo zijn, raadpleeg dan onmiddellijk een arts.

Je kunt de situatie van de luchtverontreiniging op de website Air4Thai (link) bekijken. Je kunt ook apps downloaden in de App Store (link) of Google Play (link).

Lees ook

%d bloggers liken dit: