fbpx
met je backpack naar thailandAchtergrond Uitgelicht 

Met je backpack naar Thailand, wat neem je allemaal mee?

Met je backpack naar Thailand. Wat neem je mee? Voor de één geen probleem en voor de ander een breinbrekend dilemma.

Want wat moet er nu echt in die backpack zitten? En nog belangrijker, wat kun je toch beter thuislaten?

Variërend van hoelang je weg bent tot aan waar je heen gaat zorgt ervoor dat je kleding zich vanzelf wel wijst. Maar wat gebeurt er toch met al die andere kilo’s als je met je backpack naar Thailand reist?

Huis, tuin- en keukenmiddelen

Vaak nemen we te veel spullen mee waarvan we denken of we dit echt wel nodig gaan hebben. Maar die pleisters, DEET-spray en alle andere middeltjes die we meenemen, gaan we die nu echt nodig hebben?

Tuurlijk, er zijn altijd middelen nodig zoals insectenspray. Maar daar heeft de lokale bevolking natuurlijk ook last van. Vandaar dat het vaak net zo goedkoop en goed is om dit lokaal te kopen.

De beste schoenen voor een wandeling

Veel mensen denken dat goede wandelschoenen een must zijn voor elke backpack reis. Eerlijk is eerlijk, wandelschoenen lopen heerlijk en kunnen echt van pas komen.

Echter, die schoenen wegen zo ook makkelijk 3 kilo. Die 3 kilo moet je dus of meeslepen of elke keer aantrekken voor vluchten. Veel gedoe dus… Terwijl je hardloopschoenen (lekker licht en met prima profiel) vaak ook goed kunnen zijn voor trektochten.

Handdoeken vouwen

Een eigen handdoek meenemen staan op vele lijstjes genoemd. Echter, deze handdoeken zijn overal en altijd als reiziger. In je hostel kan je er vaak eentje vragen bij de receptie.

In je hotel liggen ze zelfs in je eigen kamer voor het oprapen. Handdoeken zijn relatief zwaar en onhandig om in je backpack te stoppen daarom kan je ze beter gewoon thuislaten.

Al met al zijn we nu al een paar kilootjes kwijt voor die backpack. Wat betekent dat je of meer souvenirs mee naar huis kan nemen of een kleinere tas kan gaan aanschaffen!

Lees ook

%d bloggers liken dit: