fbpx
fietsen door ThailandPraktische informatie Uitgelicht 

Met de fiets door Thailand reizen

Steeds meer mensen doen het. Ze huren er een in Thailand of ze nemen hun eigen exemplaar mee. Het wordt steeds populairder om met de fiets door Thailand te trekken.

En zo gek is dat ook niet, grote delen van Thailand zijn net zo plat als Nederland en dus vrij makkelijk te berijden. En het is ook een fijne manier om zo het Zuidoost-Aziatische land te verkennen. Dat kent vele voordelen.

Je rijdt veel langzamer en je kan dus de omgeving nauwkeurig in je opnemen. Je komt op plekken waar je met de auto of bus niet mag komen. En je komt veel makkelijker in contact met de lokale bevolking. Die zullen namelijk zeer nieuwsgierig naar je omkijken. Want de Thai zelf fiets niet zoveel. Die pakken veel eerder de scooter.

Klimaat

Als je met de fiets door Thailand gaat, dan heb is het wel verstandig om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo fiets je in de buitenlucht, en dat is héérlijk. De zonkracht is wel vele malen sterker dan in Europa, dus zorg dat je goed insmeert.

fiets door Thailand

Zorg ook voor voldoende water, want je verliest veel vocht in het warme klimaat. Beter is ook om tijdens de heetste momenten van de dag (13.00 – 16.00 uur) zoveel mogelijk te rusten. Ga lunchen, slapen of ga iets bezichtigen.  Vertrek vroeg, direct bij ochtendschemer (of eerder). Dan zijn de koelste uurtjes.

Veiligheid

Op zich is het veilig om met de fiets door Thailand te reizen. Er gebeuren veel ongelukken in Thailand, maar daar is zelden een fietser bij betrokken. Vermoedelijk omdat die veel langzamer rijdt dan de rest van het verkeer, en dus sneller reageert op andere weggebruikers.  Bedenk als je fietst, dat je de zwakste verkeersdeelnemer bent en gedraag je daar ook naar.

Als je gaat fietsen in Thailand, dan ontkom je er haast niet aan om in het donker te rijden. Dat zijn namelijk de koelste uurtjes, en je schiet dan lekker op zonder veel te zweten. Het is dan uiterst belangrijk dat je zichtbaar bent. Zorg voor goed werkende fietsverlichting, en draag als het mogelijk is reflecterende fietskleding.

Steden fietsen

Mocht je eerst eens een keer willen uitproberen hoe het is om met de fiets door Thailand te reizen, huur dan een fiets in een van de steden en ga de stad al fietsend verkennen. Dat kan ook in groepsverband en onder leiding van een gids. Er zijn diverse (ook Nederlandse) ondernemers die een dergelijk ontdekkingstocht aanbieden.

Wij hebben er al diverse voor je uitgeprobeerd. Zoek op ‘fietsen’ in onze site en je komt er vast een paar tegen. Veel fietsplezier!

Lees ook

%d bloggers liken dit: