fbpx
met de boot over de chao phrayaBangkok Uitgelicht 

Met de boot over de Chao Phraya in Bangkok (video)

De boot over de Chao Phraya is een goedkope en comfortabele manier om jezelf van het noorden naar het zuiden in de Thaise hoofdstad te verplaatsen.

Voor een paar baht stap je op de boot over de Chao Phraya en zie je Bangkok aan je voorbij trekken. Zowel het moderne deel met hoge gebouwen als typische huisjes langs de rivier.

Deze service heet voluit Chao Phraya Express Boat. Je moet het eigenlijk zien zoals de waterbus in Rotterdam. Je stapt op bij een bepaalde pier en kunt bij de verschillende ‘haltes’ weer afstappen.
met de boot over de chao phraya

Met de boot over de Chao Phraya: geen files

De boot over de Chao Phraya voorziet in riviergebieden watertransport tussen de haltes in de hoofdstad van Bangkok en naar Nonthaburi, de provincie ten noorden van Bangkok. De dienst werd opgericht in 1971. De Chao Phraya Express Boat Company biedt zijn service zowel voor lokale pendelaars als toeristen aan. Het beschikt ook over speciale boten voor toeristen.

Deze dienst is een groot succes in Bangkok en vervoerd dagelijks veel passagiers naar hun bestemming. Het water biedt in tegenstelling tot de wegen nog genoeg ruimte voor boten, waardoor je geen last hebt van files. Verder valt de stijl van de vloot op – sierlijke, houten boten -, die zelden elders worden aangetroffen in de rest van de wereld bij watertransport.

De dienst heeft beschikking over 65 boten. De route heeft een totale lengte van 21 kilometer. De boten varen van zes uur ’s ochtends tot half acht ’s avonds. Per dag reizen gemiddeld 40.000 passagiers met de dienst. Ervaar zelf eens hoe het is om met de boot over de Chao Phraya te varen. De kosten zijn laag en het is niet alleen leuk, maar ook het windje op het water biedt wat verkoeling als de temperaturen in de stad hoog zijn.

Lees ook

%d bloggers liken dit: