fbpx
Ontdek Thailand 

Mekong, een grens van Thailand

Gevormd op de hoogvlakte van Tibet vult  de sneeuw de eerste meters van deze geweldige rivier. De machtige Mekong.

Wanneer de rivier inmiddels al danig wat aan kracht gewonnen heeft, gaat het door  spectaculaire uitgesleten gorges richting de Chinese provincie Yunnan.  Deze provincie vol met bergen en vruchtbare dalen in het thuis van een aantal kleurrijke Hill Tribes. Deze minderheden in China hebben ook hun vertegenwoordigers in Thailand. Even later vormt de Mekong de grens tussen Myanmar en Laos en gaat verder de Gouden Driehoek binnen.

Grens van Thailand

De Mekong blijft de grens vormen in het westen van Laos alleen het land wisselt van Myanmar in Thailand. De Laotiaanse hoofdstad Vientianne ligt aan de Mekong  en als de oude hoofdstad uit de tijd dat Laos een koninkrijk was Luang Prabang.

mekongDe Mekong is inmiddels een brede rivier geworden die de ‘weg’ vormt voor veel van de transporten in de regio. De handel die gevoerd is door de eeuwen heen langs de rivier zijn van levensbelang geweest voor de hele regio. De rivier is het netwerk dat de regio heeft opgebouwd met alle verschillende ontwikkeling van de eraan liggende landen en de verschillende culturen. Twee van de steden aan de oever aan Thaise kant hebben een vriendschapsbrug met Laos, Mukdahan en Nong Khai. De bruggen zijn goed voor handel en een makkelijker contact tussen de twee buurlanden.

Over heel de lengte van de Mekong valt er veel te genieten qua cultureel erfgoed maar ook aan geweldige natuurlijke landschappen. Ook wanneer de Mekong Thailand weer verlaat en verder gaat in Cambodja voor hij uitmondt in de oceaan na het laatste stukje door Vietnam te hebben gelopen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: