fbpx
maffe plekken van BangkokOpmerkelijk Uitgelicht 

Meest maffe plekken van Bangkok

Bangkok is een metropool vol tegenstellingen. Strakke wolkenkrabbers, vervallen huizen, prachtige tempels, vervuilde kanalen. Je kijkt je ogen uit in deze metropool. Dit zijn de tien meest maffe plekken van Bangkok.

Fallus heiligdom

Het heiligdom voor de Godin Tubtim is een zeer merkwaardige, Er staan honderden fallussen, van verschillende lengte en kleuren. Sommige zijn erg groot, en het blijkt dus dat ook in de geestenwereld de grote er wel degelijk toe doet. Mensen komen hier naar toe voor vruchtbaarheid.  Je vindt het fallus heiligdom bij het Swissotel Nai Lert Park Hotel.

Erawan Museum

Een enorme olifant met drie koppen staat er aan het begin van het museum. Met 29 meter hoog, 39 meter breed en  250 ton zwaar is het een erg indrukwekkend beeld. Als je het eenmaal gezien hebt, zal je het nooit meer vergeten. Je vindt het Erawan museum op Sukhumvit Road, Samut Prakan.

maffe plekken van BangkokForensisch museum

Lijken van kannibalen, flessen met misvormde baby’s en huiveringwekkende foto’s van autopsies. In het allemaal te zien in het forensisch museum, dat niks is voor mensen met een zwak hart. Je komt er door de rivierboot te nemen vanaf Chang Pier of Prajan Pier. Stap uit bij Pranok pier. Daar vind je het museum.

Human Body Museum

Een beetje in dezelfde trend is het Human Body Museum. De tentoonstelling bestaat uit… veertien lijken die uit elkaar zijn gehaald.  Alleen naar toegaan als je een sterke maag hebt en nog niet hebt geluncht. Je vindt het op Siam Square.

maffe plekken van BangkokDavid Beckham Tempel

Wat Pariwat heeft de bijnaam David Beckham tempel gekregen omdat er een erg ongewone tempel is. Tussen alle relikwieën zie ke ineens het portret van… de beroemde Britse voetballer! Je moet wel ff zoeken, want het beeldje is maar 30 centimeter hoog.  Wat Pariwat vind je op Rama III Road. 

Bangkok Corrections Museum

Altijd al willen weten hoe het is om een Thaise gevangenis te verblijven? Bezoek dit museum maar eens, en wedden dat je een toontje lager zingt! Het museum was tot 1987 een gevangenis waar duizenden gestraften hebben gezeten. Benieuwd hoe zij geleefd hebben? Niet zo heel comfortabel, kan ik je al verklappen. Je vindt het museum op Maha Chai Road.

Lees ook

%d bloggers liken dit: