fbpx
Nieuws 

Meer tuk-tuks in Bangkok

Meer tuk-tuks in BangkokDe vraag van toeristen is zo groot, dat het huidige aantal tuk-tuks in Bangkok niet meer voldoende is. Dus gaat het stadsbestuur meer vergunningen uitgeven.

Ik zelf vindt het ook erg leuk om met een tuk-tuk door de Thaise hoofdstad te scheuren, zeker in de avonduren als de temperaturen wat lager zijn en de wind als een natuurlijke airco zijn verkoelende werking doet. En het is, zolang er geen files zijn, een prima vervoersmiddel. Je bent snel op je plaats van bestemming en geniet toch van de geuren en het geluid van de stad. Het is niet gek als dus een keer in Bangkok bent, dat je dan zelf dat ook wil ervaren.

Vergunningen

Vandaar dat het stadsbestuur besloten heeft om 500 extra vergunningen te gaan uitgeven voor berijders van tuk-tuks in Bangkok. Dat brengt meer van deze gemotoriseerde driewielers op straat en dus meer fun voor de toerist. Hoewel het een prima plan is, gaan we je toch een paar tips geven:

  • Spreek een prijs af voordat je in de tuk-tuk stapt.
  • 100 baht voor een ritje van een halve kilometer is echt teveel. Alles erboven dus ook.
  • Als de prijs je niet bevalt, laat je niet dwingen. Ga naar de volgende.
  • Rond bekende toeristische plekken of winkelcentra zijn de prijzen extreem hoog. Loop even door en je krijgt een prima prijs.
  • Chauffeurs willen nogal eens roekeloze capriolen uithalen. Als het je niet bevalt, zeg er wat van of stap uit.
  • Tijdens de ochtend- en avondspits is een tuk-tuk of taxi het slechtste vervoersmiddel. Neem de BTS-skytrain.

Lees ook