fbpx
Uitgelicht 

Steeds meer schone toiletten in Thailand

Een paar jaar geleden begon de Thaise overheid met een actie. Er moesten meer schone toiletten in Thailand komen. Ik was in eerste instantie sceptisch. Maar wat schets mijn verbazing? Het lijkt te werken!

Voor de meeste toeristen zijn de Thaise toiletten echter een doorn in het oog. Allereerst gaat het vaak om een zogenoemd Frans toilet, zo eentje waarbij je moet hurken. Best lastig, zoals veel reizigers al gemerkt hebben.

En schoon zou ik ze zeker niet willen noemen. En dan hebben we het maar even niet over de geur…

schone toiletten in Thailand

Sschone toiletten in Thailand

Daar komt meer en meer verandering in. Meer en meer ontdek ik schone toiletten in Thailand, zoals langs benzinestations of bij coffeeshops. Netjes afgewerkt  en ingericht. En er zijn vaak ook zit-toiletten!

Hier en daar kun je nog vraagtekens zetten bij het aantal keren dat het toilet wordt schoongemaakt, maar ja: het is en blijft een openbaar toilet.

schone toiletten in Thailand

De schone toiletten in Thailand hebben ook een keerzijde: Steeds vaker zie je een verzoek tot een bijdrage, vaak 3 of 5 baht. Dat was voorheen gratis.

En de toiletrevolutie heeft menig restaurant nog niet bereikt. Daar blijft het bezoek aan het kleinste kamertje een waar avontuur. Of handen wassen dan nog zin heeft….?

Lees ook

%d bloggers liken dit: