fbpx
Maya-Beach-zonder-toeristenLaatste nieuws 

Maya Beach zonder toeristen (video)

Wil je weten hoe snel de natuur het evenwicht weet te terug te brengen en herstelt van de schade die de mens heeft aangebracht. Kijk dan deze korte video over hoe Maya Beach zonder toeristen eruitziet. 

Na jaren van bakkeleien is het er dit jaar van gekomen. Het mega-populaire Maya Beach eiland is voor enkele maanden gesloten. Geen toerist mag er komen. Zo kan de natuur zich herstellen. En dat lukt de natuur ook wonderbaarlijk goed, zoals de video laat zien.

Maya Beach is immens populair geworden na de film The Beach, waarin acteur Leonardo DiCaprio er vrolijk huppelde over het strand. Sindsdien willen alle toeristen met eigen ogen aanschouwen hoe mooi Maya Bay op Koh Phi Phi wel niet is.

Schoonheid behouden

Per dag leggen meer dan 200 boten aan op het strand. En al die boten brengen ruim 4.000 toeristen per dag. Dat is maar liefst 120.000 vakantiegangers per maand… Al die mensen zorgen voor veel schade, onder meer aan het rif dat voor het strand ligt. En ook bergen rotzooi blijft er achter elke dag.

Dat het ook anders kan, blijkt uit onderstaande video. Zo ziet Maya Beach zonder toeristen eruit. En het is fantastisch om te zien! Hopelijk zien de Thaise autoriteiten de video ook, en wordt er quota afgesproken hoeveel toeristen per dag het strand mogen bezoeken. Zodat deze schoonheid behouden blijft. En voor iedereen te bewonderen.

Lees ook