fbpx
Koraal van Maya BeachLaatste nieuws 

Maya Beach pas in november open

Reizigers die in oktober in Thailand zijn en gehoopt hadden een tripje naar Maya Beach te maken…. helaas. Het beroemde strand gaat pas in november open. 

Van oorsprong was het plan om het strand vanaf 1 juni tot 30 september gesloten te houden voor publiek. Zodat het koraal en de natuur in alle rust konden herstellen. En dat gaat hartstikke goed, het koraal herstelt zich pijlsnel. Met hulp van wat donorkoraalplanten.

Het gaat zo goed dat de parkbeheerder besloten heeft om het populaire strand ( door de film The Beach met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol) nog een maand langer gesloten te houden. Maya Beach is nu vanaf 1 november toegankelijk voor het publiek. Wil je zien hoe  Maya Beach eruit ziet zonder toeristen? Klik hier.

En dan niet meer zoals het tot nu toe ging, met tientallen boten die duizenden mensen op het strand loslaten. Voortaan mogen de boten met toeristen niet meer opvaren naar het strand, om daar aan te meren.

Koraal van Maya Beach

Drijvende pier

Er komt een drijvende pier, waaraan de boten mogen aanleggen. Zo loopt er niemand meer door het water en blijft het koraal van Maya Beach intact. Mooie bijkomstigheid. Aan zo pier kunnen maar een beperkt aantal boten aanmeren, waardoor het nooit te druk wordt op het strand.

Uiteraard zijn de lokale ondernemers niet blij, want die lopen nu inkomsten mis. Voor de reiziger die wel gehoopt had om het beroemde stukje strand te bezoeken. Er zijn duizenden prachtige stranden in Thailand. En enkele veel mooier dan Maya Beach.

Lees ook

%d bloggers liken dit: