fbpx
Maya Beach op Koh Phi Phi overvolNieuws 

“Maya Beach op Koh Phi Phi overvol”

Thaise biologen luidden de noodklok. Foto’s van Maya Beach op Koh Phi Phi laten zien dat het strand overvol is. De natuur is het slachtoffer. 

Geld lijkt opnieuw de drijfveer te zijn voor deze overbevolking  De beheerders van het nationale park waaronder Maya Beach op Koh Phi Phi valt, rekenen per persoon namelijk 200 baht entree. Biologen hebben op basis van foto’s nu gesteld dat er dagelijks 5000 mensen het strand bezoeken. Dat is dus één miljoen baht per dag! En het is nu laag-seizoen, je wil niet weten hoe het strand er tussen november en januari uitziet.

The Beach

Vrijwel niemand kent Maya Beach op Koh Phi Phi. Maar als ik zeg dat het hetzelfde strand is waar de superzoete film The Beach met Leonardo DiCaprio hier is opgenomen, dan kent iedereen het. En dat is precies de reden waarom veel mensen het willen bezoeken. Maar zo rustig en verlaten als in de film is het al lang niet meer.

Thaise biologen waarschuwen nu dat er niet heel lang meer van het eiland kan worden genoten, als deze massale stroom van toeristen door blijft gaan. De rotzooi die de mensen achterlaten en de impact op de natuur bij zoveel toeristen werkt uiteindelijk verwoestend, stellen de biologen.
Lees ook