fbpx
Maya Beach nog vijf jaar geslotenEilanden Uitgelicht 

Maya Beach nog vijf jaar gesloten

Het was al de verwachting dat het beroemde strand niet snel open zou gaan. Nu is duidelijk hoe lang: Maya Beach blijft nog vijf jaar gesloten.

Maya Beach werd immens populair na de film The Beach, waarin acteur Leonardo DiCaprio er vrolijk huppelde over het strand. Sindsdien willen alle toeristen met eigen ogen aanschouwen hoe mooi Maya Bay op Koh Phi Phi wel niet is.

Per dag legden meer dan 200 boten aan op het strand. En al die boten brachten ruim 4.000 toeristen per dag. Dat is maar liefst 120.000 vakantiegangers per maand…

Al die mensen zorgen voor veel schade, onder meer aan het rif dat voor het strand ligt. En ook bergen rotzooi blijven er achter elke dag. En dat was ook verwoestend voor het koraalrif dat voor het eiland ligt. Een jaar geleden ging het eiland op slot.

En hoewel de natuur zich in een razend tempo herstelt (zoölogen hebben 400 nieuwe koraalplanten aangebracht. En die doen het boven verwachting!), willen de Thaise autoriteiten het zeker voor het onzekere nemen.

Maya Beach nog vijf jaar gesloten voor het publiek. Met een beetje geluk een jaartje minder, maar ik zou er niet op rekenen. En als het geopend is, zullen bezoekers niet meer pootjebaden in het zee water:

Er komt een drijvende pier, waaraan de boten mogen aanleggen. Zo loopt er niemand meer door het water en blijft het koraal van Maya Beach intakt.

Lees ook