Maya Beach blijft open… Er zijn tickets verkocht

Het beschrijft de Thaie cultuur in een notendop. Eerst zou het populaire strand voor zes maanden dicht gaan. En nu besluiten de Thaise autoriteiten in al haar wijsheid: Maya Beach blijft open.  

Het strand is immens populair geworden na de film The Beach, waarin acteur Leonardo DiCaprio er vrolijk huppelde over het strand. Sindsdien willen alle toeristen met eigen ogen aanschouwen hoe mooi Maya Bay op Koh Phi Phi wel niet is. Al die toeristen zorgen ook voor schade. En ook rotzooi.
Om de natuur en het milieu rust te gunnen, hebben de Thaise autoriteiten een paar geleden besloten om Maya Beach tijdens het regenseisoen (juni tot en oktober) te sluiten. Alleen, dit jaar blijft Maya Beach open voor het publiek.

Maya Beach blijft open

En wat is de reden dat de Thaise overheid besluit om de jaarlijkse sluiting terug te draaien? Touroperators hebben al tickets verkocht voor de periode dat het populaire strand voor publiek gesloten zal zijn. En die zouden dus hard getroffen door een sluiting.

Economie is voor de Thaise autoriteit belangrijker dan het milieu en de natuur. Die moeten het dit jaar doen zonder de jaarlijkse pauze.

Blijf er weg

Dat dit zijn sporen gaat trekken, mag duidelijk zijn. Wij willen onze lezers dan ook adviseren, hoewel de verleiding groot zal zijn, om niet naar Maya Beach te gaan. Het zijn druppels op een gloeiende plaat, maar vele druppels koelen ook.

En zo kunnen we nog lang van dit idyllische strand genieten. Als autoriteiten niet hun verantwoordelijkheid nemen, dan moeten de mensen dat zelf maar doen.

Wel gesloten

Andere parken rond de Andaman Zee blijven (vooralsnog) wel gesloten. En de Thaise autoriteiten hebben beloofd dat Maya Beach volgend jaar tijdens het regenseizoen wel op slot gaat.

One Comment - Write a Comment

  1. Niet alle toeristen maken er een zooitje van. Probeer anders risicogroepen te weren van de eilanden door geen beach party’s, jetski’s en speedboten toe te staan. Laat die lui maar lekker naar Pattaya gaan. Ook Russen en Chinezen krijgen blijkbaar niet standaard met hun opvoeding mee dat je je rommel netjes bij je moet houden en in de prullenbak moet doen, want de prachtige stranden van Kata en Karon (Phuket) lagen afgelopen meivakantie weer bezaaid met Russische en Chineze merken bierflessen, sigarettenpakjes en peuken.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.