Maya Bay gesloten van juni tot oktober

Toeristen die naar Thailand komen, willen het allemaal zien. Maar nu wordt Maya Bay gesloten van juni tot oktober.

Leonardo DiCaprio huppelde er over het strand in de film The Beach. En sindsdien willen alle toeristen het met eigen ogen aanschouwen hoe mooi Maya Bay op Koh Phi Phi wel niet is.
En dat heeft in de loop der jaren zijn tol geëist. Door de massale toestroom van zowel Thaise als buitenlandse toeristen, is het koraal beschadigd geraakt.

Dat komt onder meer door de vele toeristen die per boot aankomen. Hierdoor gaat de kwaliteit van het water tot gevolg en wordt het koraal aangetast.

Hordes Chinese toeristen

Wie kent de foto’s niet van hordes Chinese toeristen die als vliegen op de stroop afkomen. Allemaal voor die ene selfie op die prachtige plek. De Thaise autoriteiten geven de natuur nu een kans om weer op eigen kracht aan te sterken.

Nu wordt Maya Bay gesloten van juni tot oktober. Voor Thailand is dat het laagseizoen, maar in veel Europese landen is het dan vakantie.


Als je dus van plan bent om in deze periode een van de prachtige Thaise eilanden te bezoeken, dan kun je Koh Phi Phi van je lijstje schrappen. Gelukkig zijn er nog genoeg andere mooie eilanden waar je ook tijdens deze maanden gewoon terecht kunt.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.