fbpx
Massaman curry het beste gerecht ter wereldEten en drinken Nieuws 

CNN: Massaman curry het beste gerecht ter wereld

De Amerikaanse zender CNN vindt massaman curry het beste gerecht ter wereld. Dat blijkt uit de meest recente lijst van 50 lekkerste gerechten ooit.

Als je nog nooit van massaman curry hebt gehoord, dan raad ik je eerst aan om het eens te proeven. Waarschijnlijk ben je het dan met CNN eens. Het is inderdaad erg lekker! Je kunt het trouwens ook prima zelf maken.

Volgens CNN is massaman curry het beste gerecht ter wereld, omdat het zo vol van smaak is. Het is pittig, zoet (door aardappel) en tegelijkertijd proef je kokosnoot en pinda’s.

Meer Thaise gerechten in top-50

Overigens is deze curry niet het enige Thaise gerecht in deze lijst. Op plek 8 staat ‘Tom Yam Kung’, de pittige garnalensoep.

Andere populaire gerechten uit de Thaise keuken vinden we terug op plaats 19 (Pittige varkensvleessalade) en ‘Som Tam’ (Pittige papayasalade) op plek 46.

Ook de lezers van CNN zijn lyrisch over Thaise gerechten. Zij vinden Tom Yam Kung en Pad Thai een respectievelijk vierde en vijfde plek waard.

Heerlijk eten op elke hoek van de straat

Verder schrijft de zender: ‘Het land van de Glimlach is niet alleen een marketingterm. Het komt voort uit het feit dat het lekkerste eten ter wereld zo’n beetje op iedere hoek van de straat verkrijgbaar is.’

Daar zijn wij het dan ook roerend mee eens!Lees ook

%d bloggers liken dit: