fbpx
Thai massageAchtergrond Praktische informatie Uitgelicht 

Massagesalons in Thailand: het blijft oppassen!

Massagesalons in ThailandGa je op vakantie in het land waar de massage lijkt te zijn uitgevonden, dan kun je niet weggaan zonder één keer goed onder handen te zijn genomen door zo’n kleine masseuse. Maar pas op. Massagesalons in Thailand zijn vaak niet zo onschuldig als ze van de buitenkant lijken te zijn.

Je zult niet de eerste zijn die een ‘ verkeerde’  salon binnen gaat om vervolgens enkele minuten later met rode oortjes weer naar buiten te lopen. Het is mijzelf ook eens overkomen, tot grote hilariteit van mijn vrouw. Bij een aantal salons komt de massage pas op de tweede plaats.

Thaise Massage salons

Je vindt ze op alle drukke punten, deze Thaise massagesalons. Het zijn net paddenstoelen in de herfst. Er zijn er héél véél van. Je kunt ze makkelijk herkennen: beneden hebben ze stoelen staan voor de voetmassage, vaak moet je een trap naar boven voor de olie- of Thaise massage. Soms bieden ze ook scrub, nagel- of gezichtsverzorging aan, maar vaak is dat voor de show. Als je ernaar vraagt, is het meisje dat hier in gespecialiseerd is net weg of ziek.

Op de niet-toeristische plekken kun je in dit soort salons een goede stevige massage voor weinig geld krijgen. In de toeristische gebieden liggen de prijzen aanzienlijk hoger, is de massage slechter en wordt vaak aan het eind van de massage een ‘ happy-end’ aangeboden. Uiteraard moet er dan een ruime tip worden betaald.

Er zijn ook Thaise massagesalons waar de masseuses verder gaan. Opnieuw tegen een vergoeding. Het is niet de eerste keer dat ik tijdens een massage uit de kamer naast me geluiden hoor, die niet echt bij een Thaise- of oliemassage horen. Tenminste, ik lig niet zo te hijgen.

Teen Massage

In Bangkok vind je in de omgeving van Sukhumvit Soi 22-24 en de tegenoverliggende Soi 31-33 salons de zogenoemde Teen-massage. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de masseuses hier vaak jong. Maar pas op:  er wordt ook met leeftijden gegoocheld. Naar boven en naar beneden. Ik ben ooit zo’n salon eens binnen gelopen toen ik een uithangbord met ‘lotionmassage’ zag. “Is dat fijn?”, vroeg ik aan mijn vrouw. “Als je het niet probeert, dan weet je niet”, was het antwoord.

Ik liep binnen, werd op een bank gezet, er werd in de handen geklapt en ik kreeg een menu in mijn handen. Lotionmassage, 2.200 baht las ik. Ongeveer 50 euro. “Jemig, wat duur!”, dacht ik nog.  Vervolgens kwamen vanachter een gordijn allerlei liefelijke maar schaars geklede dames tevoorschijn, die me sexy en doordringend aankeken. Kies mij! Ineens begreep ik waarom die massage zo duur was.

In de teen-massagesalon gaat het niet om de massage. Misschien begint het daar wel mee, maar het eindigt in seks met de masseuse. Je kunt ook twee dames meenemen, four-hand-massage heet dat. Tijdslimieten zijn een uur, anderhalf uur of twee uur. Vaak kun je ook een masseuse op je hotelkamer ontvangen, maar dat is bijna dubbel zo duur als een ‘massage’ in de salon.

Soapymassage

Hier en daar heb je nog salons die de oudste vorm van erotische massage geven. Deze massages werden al gegeven tijdens de Vietnamoorlog in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.  Je moet goed zoeken, want ze verdwijnen langzaam. Een ‘soapy’ is precies wat het woord zegt. Je krijgt een body-to-body massage met het schuim van zeep. Bij sommige salons eindigt het met een ‘ happy-ending’,  bij anderen gaat het verder.

Het kiezen van de dame is bij sommige salons heel speciaal. De dames zitten achter glas, een zogenoemde visbowl. Vaak kunnen ze jou niet zien. Je kiest de dame een aan de hand van een nummertje dat ze aan hun schaarse kleding hebben bevestigd. Ik heb dit altijd al eens willen zien, maar ben er helaas nog nooit aan toegekomen.

Oppassen met massagesalons in Thailand

Het komt er dus op neem dat je niet zomaar een massagesalon in Thailand kunt binnenlopen. Je kunt van tevoren beter even op internet kijken. Veel massagesalons hebben een website, ook de gewone Thaise massagesalon. Je kunt zo uitchecken wat er precies wordt aangeboden.

Sta je toch voor een massagesalon en wil een massage hebben, let dan op de massages die worden aangeboden. Zie je dat er gemasseerd wordt met lotions, gel of andere producten, dan kun je er wel vanuit gaan dat dit geen gewone massagesalon is.

Mocht je een goede massage willen maar geen ‘happy-ending’, maak dit dan meteen duidelijk als het wordt aangeboden of als je voelt dat de massage die kant opgaat. Sommige behendige masseuses bouwen de massages zo op, dat je uiteindelijk smeekt om een ‘happy ending’.

Vrouwen die een ‘ happy-ending’ of meer willen, kunnen ook bij al deze massagesalons terecht.

Hier is een site met een redelijk overzicht van alle massagesalons in Bangkok.

Lees ook