fbpx
mangmoom cardBangkok Verkeer en vervoer 

Mangmoom card: 1 kaart voor OV in Bangkok

Eindelijk kun je in Bangkok voor de verschillende manieren van openbaar vervoer met 1 kaart betalen. De oplossing heet de Mangmoom card en is beschikbaar in april.

Reizen met het openbaar vervoer in Bangkok wordt een stuk eenvoudiger. Dankzij de Mangmoom card. Met dit pasje kun je straks inchecken in de BTS Skytrain, de ondergrondse MRT, de Airport Rail Link en op de boten die op de Chao Phraya rivier varen.

Op dit moment dien je voor al deze vormen van openbaar vervoer apart te betalen. Voor de BTS en MRT zijn er aparte pasjes en op de boten kun je alleen nog maar met contant geld afrekenen.

Hartstikke onhandig, helemaal als je op bijvoorbeeld Asoke of Silom overstapt van de BTS naar MRT – of andersom. Het is elke keer weer een gedoe met muntjes of briefgeld. Bovendien kost het je tijd met wachten voor de automaat of het loket.

Handig voor paar dagen Bangkok

De Mangmoom card is vooral handig voor toeristen die voor een paar dagen in Bangkok verblijven en veel gebruik gaan maken van het openbaar vervoer.

Met de BTS en MRT reis je gemakkelijk en snel de stad door, terwijl de boot je snel naar toeristische attracties als Grand Palace, Wat Pho en Wat Arun brengt.

Het is de bedoeling dat in juni ook de bussen en tolwegen worden toegevoegd aan de Mangmoom card.Lees ook

%d bloggers liken dit: