Mangmoom card: 1 kaart voor OV in Bangkok

Eindelijk kun je in Bangkok voor de verschillende manieren van openbaar vervoer met 1 kaart betalen. De oplossing heet de Mangmoom card en is beschikbaar in april.

Reizen met het openbaar vervoer in Bangkok wordt een stuk eenvoudiger. Dankzij de Mangmoom card. Met dit pasje kun je straks inchecken in de BTS Skytrain, de ondergrondse MRT, de Airport Rail Link en op de boten die op de Chao Phraya rivier varen.

Op dit moment dien je voor al deze vormen van openbaar vervoer apart te betalen. Voor de BTS en MRT zijn er aparte pasjes en op de boten kun je alleen nog maar met contant geld afrekenen.

Hartstikke onhandig, helemaal als je op bijvoorbeeld Asoke of Silom overstapt van de BTS naar MRT – of andersom. Het is elke keer weer een gedoe met muntjes of briefgeld. Bovendien kost het je tijd met wachten voor de automaat of het loket.

Handig voor paar dagen Bangkok

De Mangmoom card is vooral handig voor toeristen die voor een paar dagen in Bangkok verblijven en veel gebruik gaan maken van het openbaar vervoer.

Met de BTS en MRT reis je gemakkelijk en snel de stad door, terwijl de boot je snel naar toeristische attracties als Grand Palace, Wat Pho en Wat Arun brengt.

Het is de bedoeling dat in juni ook de bussen en tolwegen worden toegevoegd aan de Mangmoom card.Share This Post

2 Comments - Write a Comment

 1. Fantastische uitvinding !! Misschien kan de EU iets leren van Thailand. In de EU betaal ik wegenbelasting in Nederland, de hier verblijvende buitenlanders niet, vrachtverkeer betaalt in Duitsland, personenwagens zullen snel volgen, in Frankrijk betaalt iedereen, in Oostenrijk moet ik een vignet aanschaffen, in sommige landen betaal ik voor een tunnel of bergpas, kortom Europa 1 is verder weg dan je denkt.

  Reply
  1. Ik begrijp niet goed wat uw reactie te maken heeft met het invoeren van een nieuwe OV pas in Thailand.

   Overigens kennen de Britten al jaren een dergelijk systeem, waarvan ik in de jaren 1990 gebruik van maakte.

   Sowieso vind ik het onzin dat er in één gebied sprake is van diverse OV passen.

   Reply

Post Comment