fbpx
Magische plekken in ThailandChiang Mai Ontdek Thailand 

Tips voor magische plekken in Thailand

Bij Thailand denken we toch al snel aan prachtige witte stranden, een adembenemend blauwe zee, duizenden tempels en heerlijk eten. Maar er is meer. Dit zijn zo een paar magische plekken in Thailand.

Pha Chor, Chiang Mai

Met recht een van de magische plekken in Thailand. Je loopt tussen 40 meter hoge rotsige pilaren door. Die zijn ontstaan nadat de Ping rivier jaren geleden besloot een andere loop te gaan nemen.

Je waart je op een andere planeet! En dat op slechts anderhalf uur rijden van Chiang Mai.

Snow Rocks, Chonburi

Bespaar je een rit naar Japan en ga naar de Snow Rocks. Op nog geen anderhalf uur rijden vanaf Bangkok gelegen heb je een prachtig gezicht of je zo bij een besneeuwde berg staat. En dat bij behaaglijke temperaturen.

Het is een kleine mijn en is pas onlangs ontdekt nadat een tiener er een foto maakte en hem op de sociale media deelde. Sindsdien loopt het storm. Je kunt niet op de berg komen, want dat is privé-terrein.

Magische plekken in Thailand
Snow Rocks, Chonburi

Wat Chalermprakiat Prachomklao Rachanusorn, Lampang

Ja, toch maar een tempel. Maar dan ook wel een hele bijzondere. In 2004 gebouwd in nagedachtenis van koning Rama 4, boven op een berg, hebben ze aardig veel weg van Chinese tempels.

Niets voor mensen die slecht ter been zijn: Het is een wandeling van ruim één uur naar boven.

Samphanbok, Ubon Ratchathani

Je waant je bij de Grand Canyon in plaats van in Thailand. De overeenkomsten zijn verbluffend! Het best te bezoeken tijdens het droge seizoen (oktober tot februari). Op zo’n twee uurtjes tijden van Ubon Ratchathani.

Magische plekken in Thailand
Samphanbok, Ubon Ratchathani

Doi Mon Jong, Chiang Mai

Met een hoogte van bijna 2 kilometer is Doi Mon Jong een van de hoogste punten van Thailand. Maar deze berg is anders. Geen rotsen, maar hoog gras. Alsof je in Schotland bent.

De berg ligt op vier uur rijden vanaf Chiang mai.

Magische plekken in Thailand

Tulip fields, Chiang Rai

Ja ja, we sluiten af met iets typisch Nederlands. De tulipvelden van Chiang Rai. Te zien in het Suan Tung en Khome Park. Waan je even alsof je weer even thuis bent.

Lees ook

%d bloggers liken dit: