fbpx
Chiang Mai 

Mae Ngad Dam bij Chiang Mai

Zoek je een leuk uitje in de buurt van Chiang Mai? Waar je kunt zwemmen, leuk is voor de kids, en lekker kunt eten? Zoek niet verder: Mae Ngad Dam heeft dat allemaal. 

En wat deze plek mogelijk nog leuker maakt. Hier zijn niet zoveel westerse toeristen, maar vooral Thai. Ik zou het zelf ook niet hebben ontdekt als ik niet op sleeptouw was genomen door Thaise vrienden. Door dit te vermelden hier op onze site, verpesten we dat een beetje.

Maar ja, het is zo leuk en relaxt daar, dat ik het niet voor mezelf wil houden.

Tocht er naar toe

De tocht vanuit Chiang Mai is al leuk! Je rijdt ruim een uurtje naar het noorden. Vertrek op tijd, zodat je uitgebreid kunt brunchen of lunchen in een van de vele dorpjes die je tegenkomt.

Zie je iets wat je absoluut wilt eten als je eenmaal bij Mae Ngad Dam bent, koop het en neem het mee. Zo hebben wij grote garnalen op een markt gekocht. Het restaurant bij Mae Ngad Dam grillt het gratis en graag voor je.

Varen op Mae Ngad Dam

Als eenmaal het meer hebt bereikt, is je tocht nog niet voorbij. Je huurt en er een bootje en je vaart nog een 20 minuten naar de plek van je bestemming. Onderweg kom je verschillende drijvende dorpen tegen. Kies er een uit en leg aan.

Mae Ngad DamGa zitten op een van de plateaus met kussen en nestel jezelf. Bestel wat je wilt eten en drinken. En geef af wat je op een markt hebt gekocht.  En daarna begint het luie en relaxte leven.

De omgeving is fris, het is hier een paar graden koeler dan in Chiang Mai. Er staat vaak een lekker windje.

Het water is aanlokkelijk. Laat je niet weerhouden, en neem een duik! Het is heerlijk verkoelend. Voor de kinderen zijn er opblaasbare glijbanen en beesten waar ze op kunnen klauteren.

Slapen op een boot

Het is een vermaak voor het hele gezin. En het is de tocht meer dan waard. Zeker als je onderweg regelmatig stopt en rondkijkt naar het mooie wat Noord-Thailand te bieden heeft.

Overigens: als je toe moe bent om terug te rijden. Je kunt er een kamer huren dan in slaap gewiegd worden door het meer. Hoe leuk is dat?

Op deze korte video krijg je een indruk van de plek waar ik ben geweest.

Lees ook

%d bloggers liken dit: