fbpx
Mae Moei National ParkOntdek Thailand Rest van Thailand 

Mae Moei National Park

Het Mae Moei National Park is zeer de moeite waard als uitstapje als je in Noord-Thailand bent. Met prachtige watervallen, uitzichtpunten en natuur.

Het park ligt op grens tussen Thailand en het buurland Myanmar. De Moei rivier vormt de natuurlijke grens tussen beide landen. Je komt hier vooral voor je rust, want rustig is het in dit park.

Het park is kent veel wandelroutes, waarbij  weinig andere toeristen tegenkomt, en als je geluk hebt kom je de lokale bewoners tegen. Herten, van groot tot klein.

Watervallen en uitzichten

Er lopen prachtige wandelroutes door het park, waarbij je diverse watervallen zult tegenkomen. Zoals  de Pha Thewa Waterfall, Mae Salit Noi Waterfall, Chao Doi Waterfall. Zelfs ook nog een of twee die geen naam hebben. Je kunt ook nog een grot bezoeken, de Mae Usu Cave. Ook bloemenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

En dan zijn er drie uitzichtpunten waar je over het Mae Moei National Park kunt uitkijken. En als je geluk hebt juist niet. Dan is het park gevuld met een zee van mist. Een werkelijk spectaculair gezicht! Er zijn vier punten waar dit kan:

Mae Moei National Park

Vlakbij ligt het officiële Park-kantoor. Die ligt op 1100 meter hoog en geeft een prachtig uitzicht.

Mon Khruba Sai en Mon Punsuda zijn twee uitzichtpunten die 200 meter van elkaar afliggen. De kans om een zee van mist te zien is het grootst in de ochtenduren. De zonsopkomst is ook prachtig om te zien.

Mon Kio Lom is het populairste uitzichtpunt. Het ligt in het noorden van het park, op zo’n 14 kilometer van het officiële parkkantoor

Informatie Mae Moei National Park

De entree bedraagt 100 baht voor kinderen en 200 baht voor volwassen. Je kan er kamperen tijdens je wandeltocht, maar er zijn ook bungalows te huren voor de prijs van 1000 baht per nacht.

Adres: Mae Moei National Park

Tha Song Yang District

Tak Province 63150

Tel  0-5557-7409, 0-5557-6452-3

Website: www.dnp.go.th

Lees ook

%d bloggers liken dit: