fbpx
Lunchen op een vlot bij Hua Naam MaanIsaan Ontdek Thailand 

Lunchen op een vlot bij Hua Naam Maan

De provincie Loei in het noorden van Thailand is een prachtig gebied, met prachtige rivieren en meren tussen de glooiende heuvels. Waar het eten net een tandje lekkerder smaakt dan elders in het land. Wat kun je dan beter doen op een landerige zondag, dan te gaan lunchen op een vlot bij Hua Naam Maan?

Een kilometer of zes buiten de provinciehoofdstad, die dezelfde naam draagt als de provincie zelf, ligt een groot meer. Met een brommertje, fiets of auto kun je er gemakkelijk komen.

En het is gemakkelijk te vinden. Gewoon de borden volgen met daarop ‘Hua Naam Maan’. Mocht je toch de weg kwijt raken dan kun je het aan iedereen vragen. Het is heel bekende plek en iedereen zal je de weg kunnen wijzen.

De oprijlaan naar het meer alleen al is superromantisch. Gelegen tussen de hoge bomen, waar sporadisch zonlicht tussendoor valt. Er is voldoende parkeerruimte. Aan het einde van dat parkeerterrein is er een grote bruine hut. Je meld je daar en je huurt een vlot. Die huur je voor een de hele middag, het maakt dus niet uit hoe lang je erop blijft.

Groot meer

Je loopt naar het meer waar jouw vlot al op je ligt te wachten. Via een betonnen trap met iets te grote treden daal je af naar het meer en klautert op het vlot. Daar krijg je een menu in je handen gestopt, waar uit je een keuze maakt.

Lunchen op een vlot bij Hua Naam Maan

Doe maar ruim, want je blijft een paar uur op het water. Wij bestelden vijf gerechten plus sticky rijst en een grote in knoflook gebakken riviervis. Ook drinken ruim bestellen. Als je whisky of bier bestelt, vergeet dan ook niet water te kopen.

Het eten wordt bereid terwijl je alvast settelt op het vlot. Schoenen uit, misschien ook shirts. Wil je zwemmen en je bent verlegen, trek dan even in de wc’s je zwembroek aan. Langzamerhand komen de gerechten naar het vlot. Als het er allemaal is, wordt het vlot met een motorbootje naar midden op het meer gebracht. Daar ga je voor anker.

Lamlendig lunchen op een vlot bij Hua Naam Maan

En daar lig je dan de komende uren. In een prachtige omgeving, waar je tijd genoeg hebt om rond te turen. En foto’s te nemen. Het volgende vlot licht enkele tientallen meters verderop, daar heb je geen last van. De stilte is dan ook verrassend.

Je eet, je drinkt, je kletst. Misschien ga je zwemmen in het verkoelende water, maar dat is niet echt nodig. Het vlot heeft namelijk een rieten dak, je bent goed beschermd tegen de schroeiende zon. Geen zin in zwemmen? Soes dan maar een beetje lui. Laat de dag maar aan je voorbij trekken. Net als in dat nummer van China Lunchen op een vlot bij Hua Naam MaanCrises.

Ehm… wc?

Mocht je moeten plassen, dan duik je het water in. Voor vrouwen die verlegen zijn, of als de grote boodschap dringt, dan hijs je de vlag in de mast in top.

Binnen enkele minuten is de motorboot bij je om je op te halen om je naar het toilet aan wal te brengen.

Mocht je het beu zijn op het water, dan hijs je diezelfde vlag. Maar ik wed dat je dat niet snel doet. Want het is zo lekker koel en rustig op het meer. Kun je beter van genieten. Binnenkort moet je weer werken.

Lees ook

%d bloggers liken dit: