fbpx
Lumpini ParkBangkok Ontdek Thailand 

Lumpini Park, natuur midden in Bangkok (video)

Amsterdam heeft het Vondelpark, New York heeft Central Park, Londen heeft Hyde Park en Bangkok heeft Lumpini Park.

Lumphini Park (Thai สวนลุมพินี) is een ongeveer 56 hectare groot park in Bangkok</a>. Het park is zeer groen en bevat een groot meer waar bezoekers een boot kunnen huren.

Lumpini Park is aangelegd in de jaren ’20 van de 20e eeuw door Koning Rama VI op koninklijk terrein. Bij de toegang tot het park staat een beeld van deze koning. Het park is vernoemd naar de geboorteplaats van Buddha in Nepal, namelijk Lumbini. Ten tijde van de aanleg van het park lag deze in de buitenwijken van de stad.

Waar ligt Lumpini Park?

Tegenwoordig ligt Lumpini Park midden in het centrum van het zakelijke district, aan de noordelijke kant van Rama IV Road: tussen Ratchadamri Road en Witthayu Road. Lumphini Park is een van de weinige gebieden in de Thaise hoofdstad die constant bewaakt worden door politieagenten.

De beste tijd om het park te bezoeken is voor 7 uur ’s ochtends als de lucht nog relatief schoon is en er Tai chi beoefend wordt door Chinese inwoners van de stad. Tegen de avond, als de temperatuur weer afneemt, worden er gratis collectieve aerobics lessen gegeven.

Ook zie je tegen de avond veel hardlopers die aan het joggen zijn over het 2,5 km lange pad dat is aangelegd in het park.

Lumpini Park

Markante bewoners van het park zijn de varanen (soort grote hagedissen). Deze reptielen zijn niet bang voor mensen, maar andersom is dit vaak wel het geval. Mensen die niet weten dat er in het Lumpini Park varanen zitten, schrikken soms behoorlijk als er plotseling eentje opduikt !

Lumpini Park video

De Belgische filmer Chris Verboven maakte een prachtige impressie van het bekendste park van Bangkok. Kijk en geniet:

Lees ook

%d bloggers liken dit: