Een dag in Lumpini Park in Bangkok: wat te doen?

Lumphini Park in Bangkok is een oase van rust in deze drukke metropool. Wat kun je allemaal doen in het bekendste park in deze stad?

Net aangekomen in Bangkok en een beetje behoefte aan rust in deze chaos? Of misschien wel zin om even wat te sporten? In Lumphini Park in Bangkok kan het allemaal.


Koning Rama VI gaf het park in de jaren twintig als geschenk aan de mensen in Bangkok. Het park ligt namelijk ook op koninklijk terrein. Daarnaast staat er ook aan de zuidwestelijke toegang tot het park een beeld van de koning.

In zakelijke district

Tegenwoordig ligt het park midden in het centrum van het zakelijke district en valt het onder het subdistrict Lumphini. En dit merk je ook goed als je in het park loopt op een doordeweekse dag; veel zakenmensen die hier even komen lunchen of een ‘call’ hebben.

Verder is er voor de bezoeker genoeg te doen en te zien. Allereerst zijn er verschillende prachtige meren waar je lekker omheen kunt wandelen. Rondom deze meren vind je ook een grote verscheidenheid aan vogels. Daarnaast kun je op het grootste meer ook een rondje waterfietsen en vanaf het water zie je nog veel meer.

Naast de prachtige wandelpaden is er nog meer te doen in het mooie park. Zoals onder andere het volgen van een lesje yoga in een van de prachtige houten huisjes. Deze houten huisjes vind je aan het begin van het park bij de zuidelijke toegang.

Vers zakje fruit halen

Verder kan je in het Lumphini Park in Bangkok ook aan vechtsporten doen, maar dit wordt meestal georganiseerd vanuit de sportscholen zelf.

Het kan natuurlijk ook goed voorkomen dat je niet veel zin hebt in een activiteit. Dan kun je aan het begin van het park een heerlijk zakje vers fruit halen. En deze in het park lekker gaan opeten tussen al het mooie verschillend soort aan groen wat er te zien is…

#Thailand #Bangkok #Lumphini #Park #ParkVibes ☀️

Een bericht gedeeld door Balraj_Randhawa (@balraj_randhawa) op

One Comment - Write a Comment

  1. en vergeet de dieren niet. Er zitten enorm grote lizard in het water, die nadat de grootste ochtenddrukte weg is, op zoek gaan naar voedsel. Totaal ongevaarlijk en bang voor jou, maar prachtig om te zien. EN tevens zitten er veel mooie vogels.

    Ik heb hier net een week in een hotel bij het ziekenhuis doorgebracht en elke dag ontbeten op een bankje, echt heerlijk!

    Reply

Post Comment