Luchtvervuiling in Bangkok wordt steeds erger

Wie dacht dat het met de ernstige luchtvervuiling in Bangkok wel een keer afgelopen zou zijn, die heeft het mis. Het probleem is groot, erg groot…

De Thaise overheid zit met de handen in het haar. Boven Bangkok hangt een dikke, dikke laag smog waar zelfs de zon niet of nauwelijks doorheen komt.


Toevallig vloog ik zelf gisteren naar Bangkok en vanuit de lucht is pas echt goed zichtbaar hoe het momenteel gesteld is met de luchtvervuiling.

Het is zelfs zo erg, dat de scholen de komende dagen de deuren gesloten houden uit voorzorgsmaatregelen voor de gezondheid van de kinderen. Verder probeer de overheid met man en macht de smog te verminderen.

Zo wordt er op veel plekken in de stad water gesproeid en zijn er nog tal van andere plannen om het probleem tegen te gaan. Ik heb er echter weinig vertrouwen in dat het helpt. Wat echt zou helpen, is dat de inwoners van Bangkok de auto eens wat vaker zouden laten staan. Maar ook dat lijkt een illusie…

Mondkapje

Ondertussen is het dus echt wel aan te raden om een mondkapje te dragen tegen de luchtvervuiling in Bangkok. Op straat lijkt het misschien niet zo erg, maar de situatie is echt nijpend.

Ben je dus nu in de Thaise hoofdstad of reis je binnenkort er naar toe af? Koop dan een mondkapje. Het zijn de kosten niet en je gezondheid is heel erg belangrijk, toch?

3 Comments - Write a Comment

  1. En wat gaat de regering doen aan die roet uitstotende dieselmonsters daar ?

    Reply
  2. Voor de langere termijn: Vast een campagne op tv om er eens wat minder kinderen uit te ploppen.
    En voor nu: op even dagen alleen auto’s met een even nr op t kenteken en andersom. Scheelt de helft.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.