Loy Krathong 2018: waar vier je het?

Het wordt ook wel het feest van het licht genoemd, Loy Krathong 2018. Het vindt altijd plaats aan het einde van het regenseizoen.

Dit jaar wordt Loy Krathong 2018 op donderdag 22 november gevierd. Echt overal in Thailand laten mensen de krathong’s op het water. Of dat nu in het kanaal, op de rivier of in de zee is. Zelfs in vijvers, zolang het bakje maar weg kan drijven.


Een krathong is een soort van bootje, gemaakt van banenenbladeren en andere eenvoudige materialen. Daarop staat een kaarsje, wierookstokjes en er ligt muntgeld op.

De Thais geloven dat bij het wegdrijven van het bakje dat ook zonden en ongeluk zullen weggaan. Hoe verder de krathong wegdrijft en hoe langer de kaars blijft branden, hoe meer voorspoed en geluk in de toekomst.

Waar vier je het?

In Bangkok kun je terecht in een van de vele parken die de stad rijk is. Maar ook in Chiang Mai en in de andere steden wordt het gevierd. Daar vind behalve Loy Krathong ook het jaarlijkse Yi Peng plaats. Dat ken je vast wel van de foto’s met al die duizenden wensbalonnen die dan worden opgelaten.

Wat is dan de beste plaats in Thailand om Loy Krathong 2018 te vieren? Wat mij betreft Sukhothai. Deze eeuwenoude stad is dan in de avond prachtig verlicht, helemaal in combinatie met de gigantische boeddhabeelden.

Kijk maar op de foto hierboven en je ziet precies wat ik bedoel.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.