Lotus in Khao Sam Roi Yot bloeit weer

Lotus in Khao Sam Roi YotVoor het eerst in tien jaar bloeit de Lotus in Khao Sam Roi Yot weer massaal. Daar zullen veel toeristen naar toe willen. Is dat wel zo verstandig?  

De bloeiende lotus in Khao Sam Roi Yot is een van de wonderen van Thailand. In Noord-Thailand is een meer dat prachtige bloem wel elk jaar prijs geeft.  Een magistraal gezicht om over een meer te varen tussen tienduizenden roze lotussen.

Helaas bloeit de lotus in Khao Sam Roi Yot de afgelopen tien jaar niet meer zo enthousiast als vroeger. Dat komt onder meer doordat veel toeristen naar het gebied toetrekken. En mogelijk ook door klimaat verandering. De lotus is hét symbool van Thailand.In dubio

Dat de lotus in Khao Sam Roi Yot is aan de ene kant goed nieuws. Het gebied heeft zich herstelt van de schade. Maar het plaatst de Thaise autoriteit voor een dillema. Want wat nu te doen? Als er opnieuw vele duizenden toeristen op het gebied afkomen, dan zal er opnieuw flinke schade zijn, waardoor volgend jaar de lotus niet zo explosief haar kleuren laat zien. En dat zo erg jammer zijn.

Het is een probleem voor meer plekken in Thailand. Tijdens het regenseizoen, dat rond deze tijd begint, worden vele tientallen parken gesloten voor het publiek. Om de natuur de kans te geven om zich te herstellen van de schade die massatoerisme heeft toegebracht. Alleen Maya Beach blijft ondanks eerdere voornemens toch open, omdat er tickets zijn verkocht die vallen in de periode dat het beroemde strand bij Koh Phi Phi sicht zou zijn.

Ga niet

Advies aan onze lezers: Hoe mooi de massaal bloeiende lotus in Khao Sam Roi Yot ook is, en hoe verleidelijk het ook is om die met eigen ogen te gaan aanschouwen. Ga niet. Geef de natuur de kans om te herstellen. En tijd voor de Thaise autoriteiten om plannen te maken om het massatoerisme beter te gaan reguleren.

Gelukkig raakt de Thai er steeds meer van overtuigd dat geld niet het belangrijkste in de wereld is. En de natuur af en toe en helpende hand nodig heeft.Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.