fbpx
life of leisureUitgelicht Video's 

Life of Leisure (video)

Hoe kun je heel Thailand in een video van slechts 3 minuten samenvatten? In Life of Leisure zie je dat het wel degelijk mogelijk is.

De video is gemaakt door de Nederlander Jiro Bosma en begint – hoe kan het ook anders – op Schiphol.

Life of Leisure

Hij is in Thailand geweest en heeft toen deze video Life of Leisure gemaakt. Op zich niet zo heel bijzonder, want heel veel mensen filmen tegenwoordig hun vakantie, maken er een video van en delen die op een van de videokanalen, zoals YouTube of Vimeo. Type maar eens Thailand in en je krijgt een ontzettend lange rij met resultaten op je scherm.
life of leisure

Wat bijzonder is aan deze video, is dat de beelden gemaakt zijn met een iPhone 6. Meestal worden voor dit soort vakantiefilmpjes GoPro’s of andere spiegelreflexcamera’s gebruikt, maar Jiro Bosma bewijst dat je met een smartphone ook prachtige beelden kunt maken. Zijn vakantie in Thailand deelt hij dus op het internet onder de naam Life of Leisure.

Prachtige video

Zoals iedere reis in Thailand begint hij ook in Bangkok, waarna hij via Kanchanaburi naar het noorden van het land reist. Daar bezoekt hij Chiang Mai en het populaire backpackerplaatsje Pai. Veel toeristen pikken minimaal één eiland mee en dat is in Life of Leisure niet anders. Maar waar de meeste vakantiegangers voor een eiland in het zuiden kiezen – bijvoorbeeld Koh Phi Phi, Koh Samui of Phuket – ging Jiro Bosma naar Koh Chang.

Het eindresultaat mag er zoals gezegd zeker zijn. De montage van de beelden en de passende muziek is erg fraai gedaan en laat je meteen in de vakantiestemming komen. Een van de mooiste scènes uit de video of wellicht het oplaten van de Yi Peng, de Thaise wensballonnen. Dit is echt prachtig gefilmd en je krijgt direct het gevoel hoe bijzonder dit is.

Bekijk de video Life of Leisure hieronder:

Lees ook