Licht- en klankshow in Sukhothai

De autoriteiten van Sukhothai organiseren elke eerste vrijdag van de maand een licht- en klankshow in het historische park. Dat is werkelijk een genot om te zien! 

Het Thaise Sukhothai was vroeger de hoofdstad van het gelijknamige koninkrijk Sukhothai en de eerste hoofdstad van het vroegere Siam. Het ligt een dikke 400 kilometer ten noorden van Bangkok.

Het historische park van de stad ligt zo’n 12 kilometer buiten het centrum en goed bereikbaar met allerlei middelen van vervoer. In het park wordt naast de altijd aanwezige attracties wordt er de eerste vrijdag van de maand tot en met september een licht en klankshow georganiseerd.Licht- en klankshow

Het thema van de show is de geschiedenis van de stad. Behalve over de geschiedenis gaat het ook over de legendes en tradities. De show sluit dan ook perfect aan op het thema van het historische park. Het park werd ontdekt door de vorige koning Bhumibol en staat sinds 1994 op de Unesco lijst voor werelderfgoed.

Om dat het in Thailand redelijk vroeg donker wordt zijn de begintijden van de licht en klank show gesteld op 19.30 uur. Een speciale show is er op 12 augustus, de Thaise Moederdag, de verjaardag van de koningin-moeder.

Rim Yom markt

De eerste vrijdag en zaterdag van de maand wordt ook de Rim Yom markt gehouden. Het is een markt vol lokale producten en hoe kan het ook anders de lekkere hapjes van Sukhothai.

De locatie van de markt is in het district Kong Krailat niet ver van Sukhothai. De twee samen en het bezoek aan de historische dag geven een volle dag. Dus wanneer je in de buurt bent op de eerste vrijdag van de maand is het een idee om wat geschiedenis, lokale traditie en lekker eten op te doen.

Share This Post

Post Comment